Ν.Δ.: Θίασος σε αποσύνθεση

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιμένει η Ν.Δ. να μιλάει για «κυνικό θίασο» που κυβερνά και ο οποίος «βρίσκεται πια σε αποσύνθεση», αφήνοντας αιχμές ότι ο Αλ. Τσίπρας και ο Π. Καμμένος, όπως φάνηκε εύγλωττα από τη χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, «αλληλοεκβιάζονται». 

Η Πειραιώς σχολιάζοντας μάλιστα την πρωθυπουργική εμφάνιση υπουγράμμισε ότι δεν έχει ξανασυμβεί πρωθυπουργός «να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν» και κατόπιν να τους παρακολουθεί να «αλληλοκατηγορούνται».

«Φτάνει πια. Η χώρα δεν μπορεί να βυθίζεται άλλο εξαιτίας σας», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε η Ν.Δ., η οποία εστιάζει στη ζημιά που προκαλεί στη χώρα η αβεβαιότητα της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, αβεβαιότητα που στη Ν.Δ. τονίζουν ότι εξάγεται και αυξάνει το ρίσκο της χώρας.

Εξάλλου, η Ν.Δ. νωρίτερα άφησε αιχμές είτε για συνεννοημένο «θέατρο του παραλόγου» μεταξύ του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού του εταίρου είτε για αλληλοεκβιασμό με αφορμή το «μυστικό» γεύμα της Δευτέρας μεταξύ των δύο ανδρών. «Σήμερα (σ.σ.: χθες) οι κ. Τσίπρας και Καμμένος συναντιούνται φανερά και όχι σαν χθες που τα είπαν στα κρυφά. Για τους πολίτες, όμως, είναι αδιάφορο αν αυτός ο κυνικός συνεταιρισμός εξουσίας παίζει συνεννοημένα σε ένα θέατρο παραλόγου ή αν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εκβιάζουν ο ένας τον άλλο», επεσήμανε η Μαρία Σπυράκη, προσθέτοντας ότι «προκαλούν πλέον τεράστια ζημιά στη χώρα για να παραμείνουν λίγους ακόμη μήνες στις καρέκλες τους λόγω της εξουσιομανίας τους».

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. αναδεικνύει την υπόθεση της «χαριστικής» παραχώρησης του διεθνούς αεροδρομίου, τονίζοντας ότι η απόπειρα παράτασης της παραχώρησής του «σε εξευτελιστική τιμή, που δεν ολοκληρώθηκε χάρη στην παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εγείρει αμείλικτα ερωτήματα διαφάνειας και χρηστής διοίκησης». Επιμένει, δε, στα συγκεκριμένα ερωτήματα που προκύπτουν από τη «μεθόδευση» και διαμηνύει ότι θα επιμείνει σε αυτά μέχρι να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις τόσο από τον υπουργό Οικονομικών όσο και από τον υπουργό Μεταφορών. Ετερο θέμα με αιχμές έναντι του Χρ. Σπίρτζη που ήγειρε η Ν.Δ. είναι αυτό των ΣΤΑΣΥ, με αφορμή την πανηγυρική αθώωση του γενικού διευθυντή της Ν.Δ. (και πρώην διοικητή της δημόσιας επιχείρησης) Νίκου Παπαθανάση, την οποία αποδίδει σαφώς στην προσπάθεια του υπουργού Μεταφορών να ρίξει «λάσπη» αντί να δώσει απαντήσεις για τα οικονομικά αποτελέσματα των ΣΤΑΣΥ επί των ημερών του. «Εδώ και 4 χρόνια, η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις για την άθλια κατάσταση στην οποία έχει καταδικάσει με τις επιλογές της τις αστικές συγκοινωνίες», σημειώνει ο αρμόδιος τομεάρχης Κώστας Αχ. Καραμανλής, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κυβέρνηση και δίνοντας στη δημοσιότητα συγκριτικούς πίνακες με τα πεπραγμένα, προκειμένου «να καταλάβουν όλοι οι πολίτες πώς η κυβέρνηση κατόρθωσε –διότι περί κατορθώματος πρόκειται– να μετατρέψει μια υγιή δημόσια επιχείρηση σε μία ακόμη προβληματική ΔΕΚΟ που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης».

Ο Καϊτεζίδης για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Σε μια καθαρά αυτοδιοικητική επιλογή καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Ν.Δ. για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς το χρίσμα έχει «κλειδώσει» για τον νυν δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, προ ημερών υπήρξε και σχετική συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Καϊτεζίδη στην Αθήνα, ενώ φαίνεται ότι κατά την άνοδο του προέδρου της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Οκτωβρίου, θα γίνει και επίσημη ανακοίνωση για τον υποψήφιο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας. O Iγνάτιος Καϊτεζίδης είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακά στο Ποινικό Δίκαιο και συνεχόμενα δήμαρχος από το 1998. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά δήμαρχος Πανοράματος την τετραετία 1998-2002, επανεξελέγη πανηγυρικά το 2002 με ποσοστό 79,6%, ενώ ανανέωσε τη θητεία του για τρίτη φορά το 2006 με ποσοστό 74,36%. Το 2019 επανεξελέγη με τον «Καλλικράτη» στον ενιαίο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη με ποσοστό 56,93% από τον πρώτο γύρο, ενώ το 2014 επανεξελέγη για πέμπτη συνεχόμενη θητεία με 64,27% από τον α΄ γύρο. Ο κ. Καϊτεζίδης φέρεται να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή, αλλά και με τον Αντώνη Σαμαρά. Σημειώνεται πως ενδιαφέρον για το χρίσμα είχαν εκδηλώσει το προηγούμενο διάστημα τόσο ο Γιώργος Ορφανός όσο και ο πρόεδρος του παραρτήματος του ΤΕΕ στην Κεντρική Μακεδονία, Πάρης Μπίλλιας, αλλά τελικά προκρίθηκε ο κ. Καϊτεζίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή