«Δραπέτευσε» η ΑΕΚ από το Νίμπουρκ, δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

«Δραπέτευσε» η ΑΕΚ από το Νίμπουρκ, δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανασύνταξη της ΑΕΚ, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, συνεχίστηκε στη δεύτερη αγωνιστική τoυ Τσάμπιονς Λιγκ, με την εκτός έδρας νίκη επί της Νίμπουρκ (93-94) στη δεύτερη παράταση (καν. διάρκεια 82-82, α΄ παράταση 82-82), και τους Μασιούλις και Λαρεντζάκη να συμβάλλουν τα μέγιστα. Στην τέταρτη περίοδο, η ΑΕΚ προηγήθηκε 66-78, η Νίμπουρκ είχε δυνάμεις και μείωσε σε 79-80, αλλά ο Λαρεντζάκης έκλεψε την μπάλα, ύστερα από άστοχες βολές του Χάτσερ, και με τρίποντο στα 11΄΄ πριν από τη λήξη, οδήγησε το παιχνίδι στην πρώτη παράταση.

Ο Ελληνας γκαρντ ισοφάρισε με νέο τρίποντο σε 86-86 (μόλις 4 πόντους από τις δύο ομάδες σε πέντε λεπτά) και στη δεύτερη παράταση ευστόχησε σε νέο τρίποντο και έδωσε ασίστ στον Σάκοτα για το 91-94 στα 42΄΄, κρίνοντας την πρώτη φετινή νίκη της Eνωσης στη φετινή διοργάνωση. Οι Λαρεντζάκης (23), Ματσιούλις (21) και Ρόμπερσον (13) ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ΑΕΚ και, στον αντίποδα, οι Μπόχατσικ (23 π.), Χρούμπαν (25) και Πετέρκα (15).

• Η… αμέλεια του ΠΑΟΚ στα αμυντικά καθήκοντά του «πληρώθηκε» από τους 100 πόντους που σκόραρε η Βόννη στο κλειστό της Πυλαίας. Οι γηπεδούχοι, στο 400ό ευρωπαϊκό παιχνίδι τους, αγωνίστηκαν χωρίς τους Τζόουνς και Γκάρερ, μπορεί να έπαιξε ο Γκος για πρώτη φορά στη φετινή περίοδο, αλλά από το πρώτο δεκάλεπτο η αμυντική… ανυπαρξία του ήταν εμφανής, καθώς δέχτηκε 33 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου μείωσε σε απόσταση ενός καλαθιού (58-60), αλλά η Βόννη απάντησε με ένα γρήγορο σερί 0-11 για το 58-71. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι μείωσαν εκ νέου με έμμεσο τρίποντο του Κόναρη (90-95 στο 38΄ 37΄΄) και η Βόννη «απάντησε» με τρίποντο του Τζέιμς. Για τον ΠΑΟΚ, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Χάτσερ (10), Σχίζας (12) Γκος (11) και Μορέιρα (12), ενώ στη Βόννη πρωταγωνίστησε ο Τζέιμς (21) και ακολούθησαν ο Σούμποτιτς (18) και Μπαρτόλο (12).

• Την πρώτη ευρωπαϊκή παράστασή του, ενώπιον του κοινού του, θα δώσει σήμερα (19.30) ο Προμηθέας, υποδεχόμενος την Πετρόλ Λουμπλιάνα (πρώην Ολίμπια) στην Πάτρα για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή