Ανακατέλαβαν τον χώρο στην Φιλοσοφική σχολή μέλη του Ρουβίκωνα

Ανακατέλαβαν τον χώρο στην Φιλοσοφική σχολή μέλη του Ρουβίκωνα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ Ρουβίκωνας στη Φιλοσοφική σχολή, γράφτηκε προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του Ρουβίκωνα βρέν και μπήκαν στην αίθουσα 516 όπου έχουν καταλάβει από την προηγούμενη εβδομάδα ως στέκι τους για να διαδίδουν τις ιδέες τους. Αφού αποχώρησαν οι καθηγητές από τον χώρο έξω από την αίθουσα 516, ανακατέλαβαν τον χώρο.

Προηγουμένως οι καθηγητές πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί, ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στο γραφείο 516 της Φιλοσοφικής σχολής, το οποίο έχει καταληφθεί από την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τα μέλη της να εισέλθουν στον χώρο.

Ο Ρουβίκωνας έχει ανακοινώσει ότι κάθε Τετάρτη, μέλη του θα βρίσκονται στη Φιλοσοφική σχολή για να ενημερώνουν τους φοιτητές σχετικά με τη δράση και τις ιδέες τους.

Ωστόσο, οι καθηγητές που έστησαν την ανθρώπινη αλυσίδα, βρήκαν μπροστά τους φοιτητές οι οποίοι φαίνεται να είναι ομοϊδεάτες του Ρουβίκωνα ή έστω να μην ενοχλούνται από την παρουσία του με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Συγκεκριμένα, ακούστηκε ακόμη και η απειλή από τους φοιτητές, ότι θα «θα περάσουν από πάνω» από τους καθηγητές αν εκείνοι δεν απομακρυνθούν.

Η κίνηση των καθηγητών κρίνεται συμβολική, όπως ανέφερε η Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Ελένη Καραμαλέγκου και οι καθηγητές αναμενόταν να αποχωρήσουν.

Καθηγητές της Φιλοσοφικής σχολής που μίλησαν στην «Κ» εκτιμούν ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα διαπιστώνοντας την παρουσία των καθηγητών, δεν θέλησαν να προσέλθουν στην Φιλοσοφική.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση, το πρωί, με απόφαση της Κοσμητείας αποφασίστηκε να στηθεί μία ανθρώπινη αλυσίδα όλων των μελών της Φιλοσοφικής. Την ώρα που θα άνοιγε το γραφείο, εμφανίστηκαν. Είναι φοιτητές της φιλοσοφικής σχολής στην πλειοψηφία τους. Υπάρχει μεγάλη ένταση και κάποια σπρωξίματα. Είναι λυπηρό να φτάνουμε σε τέτοια αντιπαράθεση των καθηγητών με τους φοιτητές τους», δήλωσε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Μαρίζα Φουντοπούλου, Πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, στον ΣΚΑΪ, τη στιγμή της έντασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή