FREDERIQUE CONSTANT Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture

FREDERIQUE CONSTANT Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture ενσαρκώνει το πνεύμα, την αποφασιστικότητα και το πάθος για τεχνογνωσία της ελβετικής ωρολογοποιίας Frederique Constant, η οποία το 2018 συμπληρώνει αισίως τριάντα χρόνια δημιουργίας. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες η αξιόλογη μάρκα προσφέρει υψηλής ποιότητας ελβετικά ρολόγια στην κατηγορία «Accessible Luxury», δηλαδή προσιτά ρολόγια πολυτελείας, τα οποία παράγονται εξολοκλήρου στα εργαστήριά της, στο Plan-les-Ouates της Ελβετίας. Εμπνευστές της μάρκας ένα ζευγάρι, ο Peter και η Aletta Stas.

FREDERIQUE CONSTANT Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture-1

Η αρχή έγινε το 2004, όταν η Frederique Constant, μετά από τρία χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, παρουσίασε τον πρώτο της in-house manufacture μηχανισμό. Ήταν ο βραβευμένος Heart Beat Manufacture Caliber. Τέσσερα χρόνια αργότερα η μάρκα έκανε τα αποκαλυπτήρια του πρώτου της in-house manufacture Tourbillon, το οποίο βασιζόταν στον Heart Beat Manufacture. Το 2016 ήρθε η σειρά μιας άλλης κορυφαίας πολύπλοκης λειτουργίας, αυτής του διηνεκούς ημερολογίου με το manufacture Perpetual Calendar. Σήμερα, το Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture αποτελεί μία συμπύκνωση της τεχνογνωσίας που έχτισε η Frederique Constant όλα αυτά τα χρόνια.

FREDERIQUE CONSTANT Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture-2

Ο μηχανισμός

Είναι ο ολοκαίνουριος αυτόματος FC-975 Calibre, κατασκευασμένος in-house από τους μηχανικούς της μάρκας. Για την κατασκευή αυτού του grand complication ρολογιού επιστρατεύθηκαν καινοτόμες τεχνικές που ξεφεύγουν από την πεπατημένη της παραδοσιακής ωρολογοποιίας: τροχός διαφυγής και άγκυρα από πυρίτιο καθώς και smart weight τροχός του μπαλανσιέ και κλωβός tourbillon. Το τελευταίο είναι ένας απολύτως ισορροπημένος κλωβός-πατέντα της Frederique Constant, ο οποίος απαρτίζεται από 80 μέρη και παράγεται με ακρίβεια 1-2 micron (0,001-0,002 mm) από τη μηχανή CNC της Manufacture. Προκειμένου να εξασφαλιστεί ο υψηλότερος βαθμός ακρίβειας, μικρά βάρη προσαρτώνται στον κλωβό του Tourbillon, εξασφαλίζοντας την τέλεια ισορροπία του.

FREDERIQUE CONSTANT Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture-3

Perpetual Calendar

Η λειτουργία του διηνεκούς ημερολογίου εμπεριέχει ενδείξεις ημέρας, ημερομηνίας, μήνα και ταυτόχρονα αναγνωρίζει ακόμη και τα δίσεκτα έτη, συνεπώς δεν χρειάζεται καμία διόρθωση της ημερομηνίας μέχρι την 1η Μαρτίου 2100! Οι ενδείξεις αυτές εμφανίζονται σε ξεχωριστά υποκαντράν, στο 9, 3 και 12 αντίστοιχα, ενώ στο 6 προβάλλει σε όλο του το μεγαλείο το tourbillon.

FREDERIQUE CONSTANT Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture-4

Η open back κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 42 mm και διατίθεται είτε σε γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι, είτε σε ατσάλι με επιχρύσωση από ροζ χρυσό 18Κ είτε από ατόφιο ροζ χρυσό 18Κ. Κυκλοφορούν τέσσερις εκδοχές του Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture. Οι δύο είναι με καντράν κλειστού τύπου, με κάσες από ατσάλι ή επίχρυσο ατσάλι, σε 88 περιορισμένα αντίτυπα έκαστη.

FREDERIQUE CONSTANT Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture-5
FREDERIQUE CONSTANT Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture-6

Οι άλλες δύο έχουν skeleton καντράν και η μεν ατσάλινη κυκλοφορεί σε 88 αριθμημένα αντίτυπα…

 

FREDERIQUE CONSTANT Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture-7

…ενώ η έκδοση από ατόφιο ροζ χρυσό 18Κ σε μόλις 30 συλλεκτικά κομμάτια.

FREDERIQUE CONSTANT Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture-8

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε συμπυκνωμένη την ιστορία τριάντα χρόνων της Frederique Constant…

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Αλεξ. Γ. Ανδρεάδης (τηλ.: 210-3219581)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή