Σε τρομοκρατική ενέργεια αποδίδει το Κρεμλίνο την έκρηξη σε σχολή στην Κριμαία – Δέκα νεκροί

Σε τρομοκρατική ενέργεια αποδίδει το Κρεμλίνο την έκρηξη σε σχολή στην Κριμαία – Δέκα νεκροί

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε τεχνικό Λύκειο στην πόλη-λιμάνι Κερτς στην Κριμαία έχει φθάσει τους 18, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο ίδιος είπε στην κρατική τηλεόραση πως ο ύποπτος για την έκρηξη είναι ένας 22χρονος μαθητής του κολεγίου, ο οποίος αυτοκτόνησε.

Την ίδια ώρα το Κρεμλίνο αποδίδει τη φονική έκρηξη σε τρομοκρατική ενέργεια, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν αυτό το ενδεχόμενο αλλά και τα πιθανά αίτια της έκρηξης με εντολή του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης πως ο Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Πεσκόφ είπε πως ο Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης, από την οποία σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

H έκρηξη προκλήθηκε από άγνωστο μέχρι στιγμής εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με το RIA που επικαλείται την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξερράγη ένα κάνιστρο αερίου», ανέφερε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

«Υπάρχουν ήδη αρκετοί άνθρωποι στα επείγοντα και στην αίθουσα του χειρουργείου», δήλωσε ο υπάλληλος αυτός σύμφωνα πάντα με το TASS.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας έκανε λόγο για «περίπου 70 τραυματίες», προσθέτοντας ότι εξετάζονται όλες οι πιθανές υποθέσεις για την έκρηξη αυτή.

Φωτογραφίες από τη σκηνή της έκρηξης που αναρτήθηκαν στον τοπικό Kerch FM δείχνουν τα τζάμια των παραθύρων του ισογείου ενός διώροφου κτιρίου να έχουν σπάσει και συντρίμμια έξω από αυτό.

Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στο σημείο.

Η Ρωσία προσάρτησε το 2014 την περιοχή της Κριμαίας από την Ουκρανία προκαλώντας διεθνή κατακραυγή και κυρώσεις σε βάρος της από τις ΗΠΑ. Η Κερτς είναι το σημείο της χερσονήσου όπου καταλήγει μια γέφυρα που ενώνει την Κριμαία με τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε την γέφυρα για την οδική κυκλοφορία τον Μάιο φέτος, διασχίζοντάς την στο τιμόνι ενός φορτηγού.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή