80 χρoνια πριν… 17-10-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ:  […] Τον Αύγουστον του 1937, τα ιαπωνικά στρατεύματα κατέκτησαν τον Πεκίνον […] Το Πεκίνον, το οποίον επί αιώνας ήτο η δόξα της Κίνας, γίνεται εν δεύτερον Τόκυο. […] Εις τα κυριοτέρας εμπορικάς οδούς πολλαί προθήκαι κινεζικών καταστημάτων προσέλαβον καθαρώς ιαπωνικήν όψιν […] Εις τα εξώθυρας δωδεκάδων μπαρ, καμπαρέ και εστιατορίων, κυματίζει η σημαία του Ανατέλλοντος Ηλίου.

ΜΟΥΣΕΙΑΚΟΣ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΣ: Η Διεύθυνσις του Μουσείου του Λούβρου ενεκαινίασεν από τινος ειδικόν εκ προβολής φωτισμόν των αιθουσών του εις τρόπον ώστε να κινή το ενδιαφέρον του φιλοτέχνου Παρισινού κοινού […]. Με τον φωτισμόν αυτόν, […] αι αρχαιότητες προσλαμβάνουν την όψιν λευκών αναγλύφων εις μαύρον «φόντον».

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ:  […] Ο Γενικός Διοικητής κ. Κυρίμης έκαμε εισήγησιν επί του ζητήματος της εκμεταλλεύσεως των υδατοπτώσεων, εκ της οποίας και η πόλις της Θεσσαλονίκης αφ’ ενός θα ηλεκτροφωτισθή και θα βελτιωθή η ηλεκτροκίνητος συγκοινωνία της και επί πλέον και η βιομηχανία της θ’ αποκτήση ευθυνήν κινητήριον δύναμιν και αφ’ ετέρου θα βελτιωθούν σημαντικώς τα παραγεωργικά έργα […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή