Εκδόθηκε στη Βουλγαρία ο ύποπτος για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα

Εκδόθηκε στη Βουλγαρία ο ύποπτος για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έκδοση στη Βουλγαρία του υπόπτου για τη δολοφονία της δημοσιογράφου της βουλγαρικής τηλεόρασης Βικτόρια Μαρίνοβα, προχώρησαν οι γερμανικές αρχές.

Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Βούλγαρος Σεβερίν Κρασιμίροφ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σόφιας λίγο μετά τις 19.00 ώρα Ελλάδας. ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα όπου διακρίνονται περιπολικά της αστυνομίας να φεύγουν λίγο μετά από τον τερματικό σταθμό.

Από τη Σόφια, ο ύποπτος θα μεταφερθεί σε κέντρο κράτησης στο Ρούσε. Εκεί θα υποβληθεί σε τεστ DNA και σε ψυχιατρικές εξετάσεις προτού του απαγγελθούν επίσημα οι κατηγορίες. Αναμένεται να κατηγορηθεί για τον βιασμό και τη δολοφονία της 30χρονης Μαρίνοβα, η σορός της οποίας βρέθηκε σε ένα πάρκο στην πόλη Ρούσε την 6η Οκτωβρίου.

Οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι τα στοιχεία δεν καταδεικνύουν ότι ο θάνατος της δημοσιογράφου σχετίζεται με τη δουλειά της κάνοντας λόγο για ένα τυχαίο σεξουαλικό έγκλημα αν και συνεχίζουν να ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Ο Κρασιμίροφ συνελήφθη στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα. Ομολόγησε στις γερμανικές αρχές ότι τσακώθηκε με το θύμα και ότι τη χτύπησε στο πρόσωπο, αρνούμενος εντούτοις ότι τη βίασε, σημειώνεται στο δελτίο τύπου του γερμανικού δικαστηρίου που αποφάσισε την έκδοσή του.

«Οι γερμανικές αρχές παρέδωσαν… τον 21 ετών πολίτη από τη Ρούσε» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Γερμανός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο Κρασιμίροφ εκδόθηκε στη Βουλγαρία με πτήση από τη Φρανκφούρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή