Πρεμιέρα με νίκες για Ουόριορς, Σέλτικς

Πρεμιέρα με νίκες για Ουόριορς, Σέλτικς

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη τα ξημερώματα ξεκίνησε η φετινή σεζόν στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με τις νίκες των Μπόστον Σέλτικς και Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Τη βραδιά που φόρεσαν τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών, οι Ουόριορς αντιμετώπισαν την πρώην ομάδα του Κέβιν Ντουράντ, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, η οποία βέβαια δεν είχε στη διάθεσή της τον καλύτερο της παίκτη Ράσελ Ουέστμπρουκ. Ο Στεφ Κάρι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, αγγίζοντας το τριπλ νταμπλ με 32 πόντους (11/20 σουτ), εννέα ασίστ και οκτώ ριμπάουντ και οι «πολεμιστές» επικράτησαν των Θάντερ με 108-100 στο Οκλαντ. Παρά το γεγονός πως στο τέλος δεν κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη, οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ καλά στο παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στα τελευταία λεπτά με τα σουτ των Κάρι και Ντουράντ. Ο αντικαταστάτης του Ουέστμπρουκ για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο 25χρονος Γερμανός Ντένις Σρέντερ (21 πόντους, έξι ασίστ), μαζί με τον Πολ Τζορτζ (27 πόντους) ήταν οι δύο καλύτεροι παίκτες της Οκλαχόμα.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ και νυν σχολιαστής του ΤΝΤ Τσαρλς Μπάρκλεϊ έδωσε τη δική του χιουμοριστική απάντηση για το ποιος μπορεί να σταματήσει την φετινή ομάδα του Στιβ Κερ: «Οι τραυματισμοί, ένας τυφώνας, ένας ανεμοστρόβιλος, μια χιονοθύελλα, ένα Τσερνομπίλ»…

Στην άλλη ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Βοστώνη, οι Σέλτικς έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στους Φιλαδέλφεια Σίξερς, τους οποίους κέρδισαν 105-87. Σε μόλις 29 λεπτά, ο Τζέισον Τέιτουμ «φλέρταρε» με το νταμπλ νταμπλ (23 πόντους, εννέα ριμπάουντ) και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Η εμφάνιση του 20χρονου άσου δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος, με ανάρτησή του στο Twitter, τη σχολίασε θετικά: «Καλή αρχή, Τζέισον. Συνέχισε έτσι». Επίσης, στην αρχική πεντάδα των γηπεδούχων επέστρεψαν οι Γκόρντον Χέιγουορντ (δέκα πόντους) και Κάιρι Ιρβινγκ (επτά πόντους) μετά τους τραυματισμούς τους, αλλά έμειναν χαμηλά. Για τους Σίξερς, οι θετικές εμφανίσεις των Μπεν Σίμονς και Τζοέλ Εμπίντ δεν έφθαναν. Ο σέντερ των φιλοξενουμένων πέτυχε το νταμπλ νταμπλ με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο πλέιμεϊκερ Σίμονς γέμισε τη στατιστική του με 19 πόντους, 15 ριμπάουντ, οκτώ ασίστ, τέσσερα κλεψίματα και δύο τάπες.

Η ομάδα της Φιλαδέλφειας μετράει πλέον μόλις τρεις νίκες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια κόντρα στους Σέλτικς, ενώ πέρυσι αποκλείστηκε από την ομάδα της Βοστώνης στους ημιτελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας (4-1). Μετά το προχθεσινό παιχνίδι, ο χαρισματικός παίκτης των Σίξερς, Εμπίντ, μίλησε για την υποτιθέμενη «κόντρα» μεταξύ των δύο ομάδων: «Αυτό δεν είναι κόντρα. Δεν ξέρω τι ρεκόρ έχουμε απέναντί τους, αλλά είναι άσχημο για εμάς. Μας σκίζουν πάντα. Πρέπει να κάτσουμε σαν ομάδα και να το λύσουμε».

• Η σεζόν ξεκίνησε τα ξημερώματα και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι αντιμετώπισαν στο Σάρλοτ τους Χόρνετς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή