Υπόθεση Κασόγκι: Αποχώρησαν στελέχη της αστυνομίας της Τουρκίας που έψαξαν την οικία του προξένου της Σ. Αραβίας

Υπόθεση Κασόγκι: Αποχώρησαν στελέχη της αστυνομίας της Τουρκίας που έψαξαν την οικία του προξένου της Σ. Αραβίας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ομάδα της σήμανσης και άλλα στελέχη της τουρκικής αστυνομίας αποχώρησαν αφού έψαξαν την Τετάρτη την κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ωστόσο κάποια πήγαν ξανά στο προξενείο, που είχαν ήδη εξετάσει, διαπίστωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Αποχώρησε επίσης από την κατοικία του πρόξενου μια ομάδα σαουδαράβων ερευνητών, ανέφερε το Reuters.

Υπόθεση Κασόγκι: Αποχώρησαν στελέχη της αστυνομίας της Τουρκίας που έψαξαν την οικία του προξένου της Σ. Αραβίας-1

Ο Κασόγκι, συνεργάτης της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, αγνοείται από τη 2α Οκτωβρίου, αφότου μπήκε στο προξενείο της χώρας του, από το οποίο ήθελε να του δοθεί ένα πιστοποιητικό ενόψει του γάμου του. Το Ριάντ βαρύνουν υποψίες πως έστειλε μια ομάδα εκτελεστών για να τον δολοφονήσει, κάτι που οι σαουδαραβικές αρχές διαψεύδουν.

Η τουρκική αστυνομία εξέτασε το προξενείο μια πρώτη φορά τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Την Τετάρτη, περί τις 16:40, περίπου 15 άνδρες της τουρκικής αστυνομίας άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι του πρόξενου Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι, ο οποίος, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ήταν παρών όταν διαπράχθηκε η φερόμενη δολοφονία.

Υπόθεση Κασόγκι: Αποχώρησαν στελέχη της αστυνομίας της Τουρκίας που έψαξαν την οικία του προξένου της Σ. Αραβίας-2

Η τουρκική αστυνομία αρχικά σχεδίαζε να ψάξει το σπίτι του πρόξενου την προηγουμένη, κάτι που αναβλήθηκε, διότι οι σαουδαραβικές αρχές επικαλέστηκαν την παρουσία της οικογένειας του Οτάιμπι, ο οποίος αναχώρησε από την Τουρκία την Τρίτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η ομάδα της τουρκικής αστυνομίας αποχώρησε από την κατοικία περί τη 01:30, αλλά μερικά από τα μέλη της πήγαν στο προξενείο, σε μικρή απόσταση, για να κάνουν μια δεύτερη έρευνα, η οποία συνεχιζόταν ως πριν από λίγο, σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Υπόθεση Κασόγκι: Αποχώρησαν στελέχη της αστυνομίας της Τουρκίας που έψαξαν την οικία του προξένου της Σ. Αραβίας-3

Στην κατοικία του προξένου, οι ερευνητές εξέτασαν τον κήπο, ενώ ορισμένοι θεάθηκαν στην ταράτσα του ακινήτου. Χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα τηλεκατευθυνόμενο εναέριο όχημα δύο φορές, ανέφερε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου. Δεν έγινε καμιά δήλωση στον Τύπο.

Υπόθεση Κασόγκι: Αποχώρησαν στελέχη της αστυνομίας της Τουρκίας που έψαξαν την οικία του προξένου της Σ. Αραβίας-4

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή