Τραμπ, Λίνκολν, Αϊζενχάουερ και Μπους μαζί σε πίνακα

Τραμπ, Λίνκολν, Αϊζενχάουερ και Μπους μαζί σε πίνακα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτέλους, ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε ένα πορτρέτο που του αρέσει. Στον πίνακα «Το κλαμπ των Ρεπουμπλικανών» του Αμερικανού καλλιτέχνη Αντι Τόμας, ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο κέντρο μιας σύνθεσης ανδρών που κάθονται ή στέκονται γύρω από ένα τραπέζι.

Πρόκειται για μια φανταστική σύναξη όλων των Ρεπουμπλικανών προέδρων της αμερικανικής ιστορίας, με τον Ρίτσαρντ Νίξον να πίνει κόκκινο κρασί, τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ να γέρνει προς το μέρος του Τραμπ και τον Θίοντορ Ρούζβελτ να βάζει το πόδι του πάνω σε μια καρέκλα σαν να βρισκόταν σε σαλούν της άγριας Δύσης. Οι δύο Τζορτζ Μπους, πατέρας και γιος, βρίσκονται επίσης στην ομήγυρη, ενώ ο Ρόναλντ Ρέιγκαν χαμογελάει πλατιά. Η κλίση του λαιμού του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι απολύτως φυσική, αλλά, από την άλλη πλευρά, ο Τόμας ποτέ δεν υποστήριξε ότι κάνει «υψηλή τέχνη». Από το βάθος της αίθουσας προβάλλει θολά η φιγούρα μιας γυναίκας, η οποία είναι η πρώτη Ρεπουμπλικανή πρόεδρος, που θα φθάσει κάποια μέρα στην ομήγυρη.

Σύμφωνα με τον Τόμας, ο λόγος για τον οποίο ο πίνακας αρέσει στον Ντόναλντ Τραμπ είναι γιατί τον εμφανίζει μαζί με τον Λίνκολν. «Οταν πρωτομπαίνουν στον Λευκό Οίκο, μάλλον δεν νιώθουν ότι ανήκουν εκεί», είπε ο καλλιτέχνης, υπερήφανος για το γεγονός ότι ένα αντίγραφο του πίνακα εμφανίστηκε πίσω από τον Τραμπ στη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης στον Λευκό Οίκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή