Δεκαετίες μισογυνικών σχολίων του Τραμπ

Δεκαετίες μισογυνικών σχολίων του Τραμπ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Συνηθισμένος είναι ο πρόεδρος Τραμπ να υβρίζει γυναίκες, κοροϊδεύοντας το σώμα τους και συγκρίνοντάς τις με ζώα, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας New York Times.

Μιλώντας πρόσφατα για την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, ο Αμερικανός πρόεδρος τη χαρακτήρισε «αλογόφατσα». Σε παλαιότερο μισογυνικό του παραλήρημα, ο Τραμπ είχε κατηγορήσει γυναίκες για τα «χοντρά, άσχημα» χαρακτηριστικά τους, αποκαλώντας μία από αυτές «τρελή, πικραμένη τιποτένια», με «φάτσα γουρουνιού». Μιλώντας για τη Χίλαρι Κλίντον και το διάλειμμα της τότε υποψηφίας προέδρου για να πάει στην τουαλέτα το 2015, ο Τραμπ είχε πει με εμφανή αηδία ότι το θέμα ήταν πολύ σιχαμένο για συζήτηση.

Σε συνέντευξή του από το 1992, ο Τραμπ είχε μιλήσει για την Ανατολικογερμανίδα ολυμπιονίκη του πατινάζ Καταρίνα Βιτ: «Θα τη θεωρούσα ευειδή, αν μου άρεσαν οι γυναίκες με κακό δέρμα που μοιάζουν με παίκτες του αμερικανικού φούτμπολ».

Μετά τη δημοσίευση του αποκαλυπτικού της βιβλίου, η πρώην συνεργάτις του Τραμπ, Ομαρόσα Μάνιγκολτ, άκουσε τον πρόεδρο να τη χαρακτηρίζει ως «αυτή η σκύλα».

Στο προεκλογικό ντιμπέιτ του 2015 εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, ο Τραμπ είχε σχολιάσει το διάλειμμα της αντιπάλου του ως εξής: «Ξέρω ότι πήγε στην τουαλέτα. Είναι αηδιαστικό. Δεν θέλω να το συζητήσω. Μην πείτε τίποτα. Είναι αηδιαστικό».

Μετά την εκλογή του, ο Τραμπ είχε ειρωνευθεί τη δημοσιογράφο –και κόρη του Ζμπίνιου– Μίκα Μπρεζίνσκι, λέγοντας ότι η ευφυΐα της είναι χαμηλή και ότι αιμορραγούσε ως αποτέλεσμα αισθητικής επέμβασης στο πρόσωπο. Το θέμα της αιμορραγίας επανέρχεται συχνά στις μισογυνικές διηγήσεις του Τραμπ. Μιλώντας για τη δημοσιογράφο του δικτύου Fox, Μέγκιν Κέλι, ο Τραμπ είχε πει: «Εβλεπες αίμα να τρέχει από τα μάτια της και από αλλού…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή