«Ανοιχτή» η Μέι στην παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit

«Ανοιχτή» η Μέι στην παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανοιχτή» στην πρόταση της Ε.Ε. για επέκταση της μεταβατικής περιόδου «για λίγους μήνες» είναι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κούενσμπεργκ. Ωστόσο, μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να μην είναι ευπρόσδεκτη από τους «σκληρούς» υποστηρικτές του Brexit που βρίσκονται εντός του κόμματός της. 

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανέφεραν ότι μια παράταση της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit θα μπορούσε να δώσει περισσότερο χρόνο στο Λονδίνο για να επιτευχθεί η τελωνειακή συμφωνία μεταξύ της Ενωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου και να βρεθεί λύση στο ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων.

Αν και η Μέι έχει επανειλημμένα αποκλείσει την παράταση της μεταβατικής περιόδου, ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός «είναι έτοιμη να εξετάσει» μία μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο με την ελπίδα της άρσης του αδιεξόδου στις συνομιλίες για το διαζύγιο Ε.Ε. και Βρετανίας.

Πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσαν ότι η παράταση της μεταβατικής περιόδου κατά την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκειται στους ευρωπαϊκούς κανόνες χωρίς να έχει λόγο επ' αυτών δεν έχει αποκλεισθεί.

«Πολύ νωρίς» για να γνωρίζουμε το κόστος της παράτασης

Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να σπάσει το αδιέξοδο στις συνομιλίες με την Ε.Ε., ο καγκελάριος του Δουκάτου του Λάνκαστερ, Ντέιβιντ Λίνττινγκ δήλωσε σήμερα ότι είναι «πολύ νωρίς» για να εκτιμηθεί το κόστος της  επέκτασης της μεταβατικής περιόδου του Brexit. 

Απέρριψε δε τους ισχυρισμούς ότι η εν λόγω παράταση θα επιβάρυνε τη Βρετανία με πληρωμές προς την Ε.Ε. ύψους άνω των 10 δισ. λιρών προκειμένου να παραμείνει στην ενιαία αγορά και τελωνειακή ένωση του μπλοκ για ένα ακόμη έτος.

«Κάνετε μια υπόθεση για το τι θα περιελάμβανε η ασφαλιστική πολιτική που εφαρμόζεται στην πραγματικότητα», τόνισε σήμερα στο BBC και πρόσθεσε: «Είναι ακριβώς ένα από τα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή