Στο Αουσβιτς οπαδοί ρατσιστές της Τσέλσι

Στο Αουσβιτς οπαδοί ρατσιστές της Τσέλσι

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια πρωτότυπη και ιδιαίτερα σημαντική κίνηση, η Τσέλσι στέλνει όσους φιλάθλους της επιδεικνύουν ρατσισμό σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο Αουσβιτς, καθώς με αυτόν τον τρόπο θέλει να τον εξαλείψει από τις τάξεις της ομάδας.

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, ο Ρώσος ιδιοκτήτης της ομάδας, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει εβραϊκές ρίζες, πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία θέλοντας να αλλάξει τη συμπεριφορά μερικών φιλάθλων. Η ομάδα του Λονδίνου αναμένεται να προσφέρει στους υποστηρικτές της την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά μαθήματα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Πολωνία, αντί να τους απαγορεύσουν την είσοδο στο γήπεδο της ομάδας, «Στάμφορντ Μπριτζ».

«Αν απλώς απαγορεύσεις σε αυτούς τους ανθρώπους την είσοδο στο γήπεδο δεν θα αλλάξεις ποτέ τη συμπεριφορά τους», τόνισε ο 72χρονος πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπακ. «Μέσα από αυτή την πολιτική, οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τι έχουν κάνει και να προσπαθήσουν να συμπεριφέρονται καλύτερα.

Τα παλαιότερα χρόνια, απλά τους απαγορεύαμε την είσοδο στο γήπεδο, για έως και τρία χρόνια. Τώρα, λέμε: “Εκανες κάτι λάθος. Εχεις την επιλογή να μην ξαναβρεθείς στο γήπεδο για τα επόμενα χρόνια ή να περάσεις κάποιο χρονικό διάστημα παρακολουθώντας μαθήματα και να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου”», εξήγησε ο Μπακ.
Τον Σεπτέμβριο του 2017, στο παιχνίδι κόντρα στην Τότεναμ, οπαδοί της Τσέλσι έκαναν ρατσιστικά σχόλια προς τους παίκτες των «Σπερς», με την Τσέλσι να παίρνει δημόσια θέση στο ζήτημα και να τους επικρίνει.

Εν συνεχεία, μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, τον περασμένο Ιούνιο, η ομάδα έστειλε 150 άτομα στο Αουσβιτς, σε μία ημερήσια εκδρομή, και όπως ανέφερε ο Μπακ, το ταξίδι ήταν πολύ σημαντικό και επιτυχημένο. Εκτός από την ιδιοκτησία της ομάδας, οι φίλαθλοι των «μπλε» τάσσονται υπέρ του συγκεκριμένου σχεδίου, ενώ η ομοσπονδία των φιλάθλων (FSF) επίσης στηρίζει τη νέα αυτή προσπάθεια της Τσέλσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή