ΑΕΕΑΠ δρομολογεί η Attica Bank για αξιοποίηση των ακινήτων της

ΑΕΕΑΠ δρομολογεί η Attica Bank για αξιοποίηση των ακινήτων της

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προ των πυλών της σύστασης ΑΕΕΑΠ, προκειμένου να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της, βρίσκεται η Τράπεζα Αττικής (Attica Bank), μέσω της θυγατρικής της Attica Bank Properties. Ειδικότερα, η θυγατρική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων αναμένεται να εντείνει την παρουσία και τη δραστηριότητά της στην αγορά ακινήτων το επόμενο διάστημα, προχωρώντας τόσο στην προετοιμασία για σύσταση εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία όσο και στην περαιτέρω αξιοποίηση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου των ακινήτων της τράπεζας. Αυτή θα μπορούσε να λάβει τη μορφή π.χ. της διαμόρφωσης και πώλησης ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου από επιλεγμένα ακίνητα ή την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών δημοπρασιών, όπως έχουν πράξει κατά κόρον κι άλλες τράπεζες κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα η θυγατρική εταιρεία καλείται να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει ένα χαρτοφυλάκιο συνολικής αξίας της τάξεως των 160 εκατ. ευρώ, το οποίο σε μεγάλο βαθμό αποτελείται από επαγγελματικά ακίνητα, δηλαδή κτίρια γραφείων, εμπορικά καταστήματα και αποθήκες. Αλλωστε, το πελατολόγιο της τράπεζας ευνοεί την εισροή σημαντικών ακινήτων, καθώς αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από επιχειρήσεις και ανθρώπους του κατασκευαστικού και του οικοδομικού κλάδου.

Οπως αναφέρει ο κ. Γιώργος Τσουκαλάς, διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Properties, «αυτήν την περίοδο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάποιο επενδυτικό προϊόν που θα μπορούσε να έχει τη μορφή ΑΕΕΑΠ». Παράλληλα, όπως τονίζει ο ίδιος, η Attica Bank Properties αναμένεται να «προικιστεί» σύντομα και με άλλα ακίνητα, στο πλαίσιο της διαχείρισης των κόκκινων δανείων της τράπεζας, αρκετά εκ των οποίων έχουν ως εξασφαλίσεις ή προσημειώσεις σημαντικό όγκο ακινήτων. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσουκαλάς έχει σημαντική εμπειρία από τον συγκεκριμένο τομέα, καθώς έχει θητεύσει και σε διευθυντική θέση στη ΓΑΙΑΟΣΕ, προετοιμάζοντας κι εκεί το έδαφος για σύσταση ΑΕΕΑΠ, αν και το σχετικό σχέδιο δεν προχώρησε τελικά, λόγω αλλαγής της στρατηγικής της εταιρείας.

Η διοίκηση της Attica Bank Properties εκτιμά επίσης ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος αξιοποίησης ακινήτων της τράπεζας μέσω του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων με τη χρήση ηλεκτρονικών πλατφορμών, τύπου Airbnb. Παράλληλα, εξετάζεται η επέκταση της εταιρείας στην παροχή υπηρεσιών προς τρίτους, π.χ. σε τομείς όπως οι εκτιμήσεις και η διαχείριση ακινήτων. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι σύντομα θα προστεθεί άλλος ένας «παίκτης» στην εγχώρια αγορά ακινήτων και μάλιστα σε μια περίοδο που οι υφιστάμενες ΑΕΕΑΠ, αλλά και τα επενδυτικά funds ακινήτων, «οργώνουν» την αγορά αναζητώντας νέα ακίνητα για να επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιό τους και να επωφεληθούν από τον επικείμενο κύκλο ανόδου της αγοράς ακινήτων, ύστερα από σχεδόν 10 χρόνια πτώσης των τιμών και της ζήτησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή