Ποιος είναι ο Σαουδάραβας γιατρός που φέρεται να διαμέλισε ζωντανό τον Κασόγκι

Ποιος είναι ο Σαουδάραβας γιατρός που φέρεται να διαμέλισε ζωντανό τον Κασόγκι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιατροδικαστής Σαλάχ αλ Τουμπαίγκι –  επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ιατροδικαστικής  της χώρας– φαίνεται ότι είναι ο άνθρωπος ο οποίος διαμέλισε τον τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, μετά της εξαφάνισή του στις 2 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Σαουδάραβας γιατρός – ο οποίος σπούδασε παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης – έφτασε  στην Κωνσταντινούπολη την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Κασόγκι.

Ο Τουμπαίγκι συνδέθηκε με τη δολοφονία του δημοσιογράφου από ένα ηχητικό απόσπασμα του κατέγραψε ρολόι Apple του Κασόγκι: επί 7 λεπτά, ο ιατροδικαστής ακούγεται να κόβει τα μέλη του σώματος του θύματος με πριόνι οστών.

Ποιος είναι ο Σαουδάραβας γιατρός που φέρεται να διαμέλισε ζωντανό τον Κασόγκι-1

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κασόγκι ήταν ακόμα ζωντανός όταν διαμελιζόταν.

Ανώνυμη πηγή αναγνώρισε τον ιατροδικαστή από τη φωνή, καθώς σε ένα σημείο πρότεινε στους υπόλοιπους που βρίσκονταν στο δωμάτιο να φορέσουν ακουστικά ώστε να μην ακούνε τις κραυγές του Κασόγκι την ώρα που τον τεμάχιζε. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι «όταν κάνω αυτή τη δουλειά, πάντα ακούω μουσική».

Το ηχητικό απόσπασμα αποκαλύπτει ακόμα ότι ο Κασόγκι μεταφέρθηκε από το γραφείο του Γενικού Προξένου της Σαουδικής Αραβίας σε ένα τραπέζι στο διπλανό δωμάτιο, όπου διαμελίστηκε με χειρουργικά εργαλεία, προτού του «κάνουν ένεση με  άγνωστο φάρμακο» και σιωπήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή