Μα τον Θορ!

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν είστε φαν της τηλεοπτικής σειράς «Vikings», του Θορ από τους «Avengers», της σκανδιναβικής μυθολογίας ή της Σκανδιναβίας εν γένει, είναι πολύ πιθανό να βρείτε στα νέα εστιατόρια Mjolner του ομίλου The Speakeasy στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη της Αυστραλίας τη δική σας… Βαλχάλλα.

Σχεδιασμένα «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν» του βασιλιά Θορ –ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι ιδιοκτήτες–, φιλοδοξούν να προσφέρουν μια απόδραση από την πραγματικότητα, με ατμοσφαιρικές, υποφωτισμένες σάλες, ανδροπρεπές και ολίγον πολεμοχαρές ντεκόρ με τσεκούρια, ξίφη, χειροποίητα μαχαίρια, κλουβιά, ασπίδες, δέρματα ζώων, κέρατα και βέβαια κουζίνα εμπνευσμένη από τους Βίκινγκς.

Θα γευτείτε, για παράδειγμα, το μεσαιωνικό Trencher (καρβέλι ψωμί με γέμιση σιγομαγειρεμένου κρέατος), που σερβίρεται στο μπαρ συνοδεία ουίσκι (προσφέρονται πάνω από 400 ετικέτες), μπίρας, οίνου από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας ή signature κοκτέιλ, όπως το «Ακονίζοντας τον πέλεκυ». mjolner.com.au

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή