Μεξικανός μπόξερ μόλις υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού

Μεξικανός μπόξερ μόλις υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Σαούλ Κανέλο Αλβάρες υπόγραψε με την αθλητική υπηρεσία streaming DAZN το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού. Μία συμφωνία, που σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca, ίσως αλλάξει για πάντα τον κόσμο του αθλητισμού και των αθλητικών καναλιών.

Το αθλητικό κανάλι του Έντι Χερν, το οποίο άνοιξε πριν από ένα μήνα για τη μετάδοση αγώνων online streaming σε διάφορα αθλήματα, ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με τον πρώην πυγμάχο, Οσκαρ ντε λα Χόγια (Golden Boy Promotions), για να μεταδώσει τις μάχες του Μεξικανού μπόξερ, Σαούλ Κανέλο Αλβάρες.

Η ιστορική συμφωνία προβλέπει τουλάχιστον 365 εκατομμύρια δολάρια για 5 χρόνια, στην διάρκεια των οποίων ο Κανέλο Αλβάρες θα πρέπει να παίξει 11 αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι ο Μεξικανός πυγμάχος θα παίρνει 73 εκατομμύρια το χρόνο, 6 εκατ. το μήνα, 1,5 εκατ. την εβδομάδα, 217.000 ανά ημέρα, 9.047 ανά ώρα, 150 δολάρια ανά λεπτό και 2,5 ανά δευτερόλεπτο.

Με την εν λόγω συμφωνία, ο Κανέλο Αλβάρες υπερβαίνει τα 325 εκατομμύρια για 13 χρόνια, που προέβλεπε στο συμβόλαιο του Τζανκάρλο Στάντον (New York Yankees) για τους Miami Marlins (MLB) το 2014 και είναι πλέον «το πλουσιότερο συμβόλαιο στην αθλητική ιστορία».

«Ο Κανέλο έχει υπογράψει το υψηλότερο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού… και είναι πολύ χαρούμενος», είπε ο Οσκαρ ντε λα Χόγια.

«Όλο αυτό έχει έρθει με την σκληρή δουλειά μου, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η συμφωνία αυτή δίνει στους φιλάθλους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες μου, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν 70 ή 80 δολάρια σε pay per view», δήλωσε ο Κανέλο Αλβάρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή