Φρανκφούρτη by locals

5' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρείτε τον Σπάιντερμαν, μυηθείτε στην κουλτούρα του κινεζικού τσαγιού και χαρείτε τη θέα στον ποταμό Μάιν με ένα ποτήρι Riesling. 

ΤΣΑΓΕΡΙ CHA DAO

Friedrichstraße 10-12

Tηλ. +496983047126

Δευτέρα-Σάββατο 10.00-21.00 και κατόπιν ραντεβού

Επίσκεψη για 3 άτομα: 80 ευρώ

Φρανκφούρτη by locals-1

Συνδυάζει την τσαγερί με ένα κατάστημα που εμπορεύεται ποικιλίες και αξεσουάρ τσαγιού. Ο ιδιοκτήτης, Gerhard Thamm, είναι ένας ενθουσιώδης πρεσβευτής της κινεζικής κουλτούρας του τσαγιού. Μπορείτε να κλείσετε μια «εκπαιδευτική» επίσκεψη και να απολαύσετε τη συζήτηση μαζί του, να δείτε τη διαδικασία παρασκευής των ροφημάτων και να δοκιμάσετε ποικιλίες της αρεσκείας σας. Μην ξεχάσετε να ραντίσετε με τσάι –τι άλλο;– το αγαλματάκι βατράχου που βρίσκεται στο μέσο του τραπεζιού: φέρνει καλή τύχη. Aφού παρακολουθήσετε όλο το τελετουργικό, θα μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι το τσάι σας την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο Cha Dao. 

Aroon Nagersheth


KATAΣΤΗΜΑ THE LISTENER

Stephanstraße 3

Tηλ. +496921008000

Δευτέρα-Σάββατο 11.00-19.00

Ένας χώρος φτιαγμένος από επαγγελματίες της μόδας για τους λάτρεις της μόδας. Οι ιδιοκτήτες του έχουν εμπειρία χρόνων ως διανομείς γνωστών εταιρειών του χώρου. Το πάθος τους για μόδα και design υψηλών απαιτήσεων είναι εμφανές σε κάθε γωνιά του μαγαζιού. Στο ισόγειο θα βρείτε επιλεγμένα παπούτσια, αξεσουάρ και είδη ομορφιάς, και στον πρώτο όροφο είδη ένδυσης, casual και υψηλής ραπτικής. Εδώ λειτουργεί και ένα καλά ενημερωμένο μπαρ, με προσωπικό που ξέρει καλά τη δουλειά του. Κάθε φορά που επισκέπτομαι το The Listener κινδυνεύω να φύγω έχοντας ξοδέψει ένα ολόκληρο μηνιάτικο. Στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα υπάρχουν επίσης μαγαζιά διακόσμησης, κουρείο, στούντιο τατουάζ και καφέ.

Nina Kristin Gür


Φρανκφούρτη by locals-2

Το λόμπι του ξενοδοχείου DERAG Living Hotel μία φορά τον μήνα μεταμορφώνεται σε μουσική σκηνή.

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DERAG LIVING HOTEL (ΛΟΜΠΙ)

Mailänder Straße 8

Tηλ. +49692475340

Πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα

19.00-22.00

Δωρεάν

Η Φρανκφούρτη έχει ταλέντο! Θα το διαπιστώσετε αν επισκεφτείτε το DERAG Living Ηotel το βράδυ της πρώτης Πέμπτης του μήνα. Στο άνετο λόμπι του ξενοδοχείου στήνεται σκηνή και πραγματοποιούνται live μουσικά events. Όποιος καλλιτέχνης θέλει να πάρει μέρος πρέπει να έχει στείλει προηγουμένως μια αίτηση και ένα βίντεο με τη δουλειά του. Η επιλογή είναι αυστηρή και εγγυάται μια όμορφη βραδιά με καλούς ερμηνευτές και performers κάθε είδους. Στο τέλος το κοινό αναδεικνύει τον νικητή.

Aroon Nagersheth


ΚΑΜΠΑΡΕ PIK DAME

Elbestrasse 29

Κυριακάτικο εισιτήριο: 20 ευρώ

Ο λόγος που λατρεύω την περιοχή Bahnhofsviertel, γνωστή και ως το Red Light District της Φρανκφούρτης, είναι το Pik Dame. Αν σας αρέσουν τα πάρτι, μπορείτε να γίνετε μέλος της ομάδας του στο Facebook, για να ενημερώνεστε για τα events που οργανώνει. Οι θεματικές ποικίλλουν: από αποκριάτικα μέχρι βραδιές Αγίου Βαλεντίνου. Το Pik άνοιξε το 1963 και έχει αλλάξει αρκετές φορές διεύθυνση, παραμένει όμως στην ίδια περιοχή. Έχει άνετους καναπέδες, κόκκινες λάμπες και χαριτωμένα αλογάκια καρουσέλ στο μπαρ, που δίνουν μια νότα αθωότητας στο «κακόφημο» περιβάλλον. Μια εμπειρία που σας προτείνουμε είναι το Pik Sonntag: μία Κυριακή τον μήνα, το καμπαρέ, η μαγεία, ο χορός και η μουσική συναντώνται σε μια ονειρική βραδιά. 

Josefine Winkler


ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ DEUTSCHERRN-BRUCKE

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Δωρεάν

Ο ορίζοντας της Φρανκφούρτης είναι υπέροχος και το θέαμα που προσφέρει εντυπωσιάζει το ίδιο τους τουρίστες που το βλέπουν για πρώτη φορά όσο και εμένα, που το απολαμβάνω όλο τον χρόνο. Το σημείο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε την πιο όμορφη θέα στον ορίζοντα της πόλης είναι η σιδηροδρομική γέφυρα Deutschherrnbrücke πάνω από τον ποταμό Μάιν. Αδράξτε την ευκαιρία να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού ή του πάρκου Hafenpark και να τσιμπήσετε κάτι στο πολύ καλό εστιατόριο Oosten. Η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1911, καταστράφηκε στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ξαναχτίστηκε το 1949. Δεν είναι ίσως τόσο ρομαντική όσο η πεζογέφυρα Eisener Steg, αλλά η εμπειρία του trainspotting θα σας αποζημιώσει.

Nina Kristin Gür


ΑΓΟΡΑ FRIEDBERGER

Friedberger Platz

Παρασκευή 09.00-22.00

Δωρεάν

Τις ηλιόλουστες Κυριακές το παζάρι της πλατείας Friedberger είναι το μεγαλύτερο υπαίθριο γεγονός της πόλης. Κάτοικοι από κάθε γωνιά της Φρανκφούρτης συγκεντρώνονται εδώ για να γιορτάσουν το Σαββατοκύριακο. Πάρτε ένα ποτήρι λευκό κρασί Riesling και συνοδεύστε το με ντόπια κρεατικά, φρούτα, λαχανικά και μεγάλη ποικιλία τυριών, συναντώντας φίλους ή κάνοντας καινούργιους. Η αγορά κλείνει στις 21.00, αλλά, αν ακολουθήσετε το ενθουσιώδες πλήθος, αυτό θα σας οδηγήσει σίγουρα στα πιο κουλ after party της πόλης. Κοντά στην πλατεία υπάρχει και το αξιόλογο εστιατόριο Eckhaus.

Christian Paulus


ΚΙΟΣΚΙ WEINSTAND

Konstablerwache

Σάββατο 08.00-17.00

Λουκάνικα Bratwurst: 2,50 ευρώ

Αν επισκεφτείτε την αγορά των παραγωγών στην πλατεία Konstablerwache, θα δοκιμάσετε τα υπέροχα γερμανικά λουκάνικα Bratwurst. Αφού χορτάσετε την πείνα σας, κατευθυνθείτε στην ανατολική άκρη της αγοράς, όπου βρίσκεται το Weinstand, και πιείτε ένα ποτήρι Riesling από το Rheingau. Οι τιμές ξεκινούν από 2,70 ευρώ το ποτήρι.

Christian Paulus


Φρανκφούρτη by locals-3

Για τοπική κουζίνα και σνίτσελ θα επισκεφτείτε το Mosebach.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ MOSEBACH

Sandweg 29

Tηλ. +49694930396

Καθημερινά 17.00-23.00

Κυρίως πιάτο από: 10 ευρώ

Το ανακάλυψα το 2017 και παραμένει ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια. Είναι οικογενειακή επιχείρηση και λειτουργεί από το 1989. Σερβίρει τοπική κουζίνα, σνίτσελ, γερμανικά ντάμπλινγκ και μηλόκρασο, σε πολύ λογικές τιμές. Τις ζεστές ημέρες μπορείτε να καθίσετε στην κατάφυτη αυλή, που στην ουσία είναι ο κήπος των ενοίκων του κτιρίου όπου βρίσκεται το Mosebach. Ίσως χρειαστεί να μοιραστείτε το τραπέζι ή το παγκάκι σας με τους άλλους πελάτες, αλλά αυτό είναι σύνηθες εδώ. Θα κάνετε και νέους φίλους!

Carolina Leersch


CONCEPT STORE GALERIE HAKE

Leipziger Straße 35

Tηλ. +49697077928

Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.00

Σάββατο 10.00-16.00

Πρωινό από 4 ευρώ

Φρανκφούρτη by locals-4

Η φοιτητική γειτονιά του Bockenheim σφύζει από ζωή. (Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image)

Ένα γουστόζικο concept store στη γειτονιά Bockenheim, όπου θα διαλέξετε κορνίζες για τις φωτογραφίες σας: είτε θα αγοράσετε καινούργιες είτε θα φέρετε τις παλιές για επισκευή. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα διάλειμμα και να απολαύσετε τον καφέ, το πρωινό ή το μεσημεριανό σας. Το μενού αλλάζει καθημερινά και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους υπαλλήλους των κοντινών γραφείων που συνωστίζονται στο Galerie Hake. Tip: Tο πρωινό που σερβίρεται τα Σάββατα είναι πεντανόστιμο, με ποικιλία για να διαλέξετε (γαλλικό, ισπανικό κ.ά.). Δοκιμάστε οπωσδήποτε την τοπική εκδοχή, ονόματι Bockenheim, με ρολάκια ψωμιού, αυγά, δημητριακά και μπόλικο τυρί. Επειδή είναι δύσκολο να κάνετε κράτηση, φροντίστε να είστε εκεί στις 10.00 ακριβώς.

Carolina Leersch


Φρανκφούρτη by locals-5

 Ένα από τα επτά γλυπτά με τη μορφή του Spiderman, που δημιούργησε καλλιτέχνης της Φρανκφούρτης.

ΓΛΥΠΤΑ SPIDERMAN

Taunusstraße

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Δωρεάν

Συνδυάζοντας τον ποταμό Μάιν που διατρέχει την πόλη και τον ορίζοντά της που θυμίζει Μανχάταν, λόγω των ψηλών κτιρίων, οι κάτοικοι την αποκαλούν «Μαϊνχάταν». Αυτό ακριβώς το λογοπαίγνιο ενέπνευσε έναν τοπικό καλλιτέχνη να δημιουργήσει επτά γλυπτά με τη μορφή του Σπάιντερμαν, που σκαρφαλώνουν σε αντίστοιχους ουρανοξύστες. Το αγαπημένο μου βρίσκεται στην οδό Taunusstrasse. 

Alexandra Sepúlved

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή