Μεγαλώνει το μποϊκοτάζ κατά του «Νταβός της Ερήμου» στον απόηχο της υπόθεσης Κασόγκι

Μεγαλώνει το μποϊκοτάζ κατά του «Νταβός της Ερήμου» στον απόηχο της υπόθεσης Κασόγκι

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή του να μη συμμετάσχει στην επενδυτική σύνοδο του Ριάντ, ανακοίνωσε και ο υπουργός Εμπορίου Ηνωμένου Βασιλείου, Λίαμ Φοξ, στον απόηχο των αποκαλύψεων για την υπόθεση Κασόγκι.

Νωρίτερα, τόσο ο Γάλλος όσο και Ολλανδός υπουργός οικονομικών ανακοίνωσαν ότι και αυτοί δεν θα λάβουν μέρος στη διάσκεψη του Ριάντ, γνωστή και ως «Νταβός της Ερήμου» καθώς οι διεθνείς πιέσεις ενάντια στη Σαουδική Αραβία για την εξαφάνιση Κασόγκι αυξάνονται.

Στη βρετανική ανακοίνωση σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «εξακολουθεί να ανησυχεί ιδιαίτερα για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι. Αυτοί που φέρουν την ευθύνη για την εξαφάνισή του πρέπει να βρεθούν υπόλογοι».

Επιπλέον, και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ακύρωσε σήμερα τη συμμετοχή του στο οικονομικό φόρουμ του Ριάντ μεσούσης της έρευνας για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

«Μόλις συναντήθηκα με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και αποφασίσαμε ότι δεν θα συμμετάσχω στη Σύνοδο +Future Investment Initiative+ στη Σαουδική Αραβία» ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, σημαντικός αριθμός μεγάλων εταιριών συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs, της Pepsi και της βρετανικής ενεργειακής EDF έχουν δηλώσει ότι προτίθενται κανονικά να συμμετάσχουν στη Σύνοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή