Ανεβάζουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο οι Τούρκοι – Τι συνέβη με την ελληνική φρεγάτα και το Μπαρμπαρός

Ανεβάζουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο οι Τούρκοι – Τι συνέβη με την ελληνική φρεγάτα και το Μπαρμπαρός

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την είδηση ότι παράγοντες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εμπόδισαν φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταδίδει το Πρακτορείο Anadolu και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ισχυρίζεται ότι η ελληνική φρεγάτα που ακολουθεί το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός Χαϊρεττίν Πασά, το οποίο διεξάγει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, επιχείρησε να «παρενοχλήσει». 

Το CNNTURK μεταδίδει ότι το Πολεμικό Ναυτικό στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καλεί την Ελλάδα να μην κορυφώσει την ένταση. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, εκτός από την ελληνική φρεγάτα, στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο τουρκικές φρεγάτες, οι οποίες συνοδεύουν στο Μπαρμπαρός, ενώ η τουρκική ναυτική παρουσία ενδέχεται αυξηθεί περαιτέρω.

Ωστόσο, πηγές του ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν το επεισόδιο και τονίζουν ότι τα τουρκικά μέσα συντηρούν την ένταση επικοινωνιακά, καθώς δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι η περιοχή ανήκει στην ελληνική επικράτεια. Πρακτικά, εκείνο που συμβαίνει κάθε φορά που το Μπαρμπαρός επιχειρεί να προσεγγίσει μέρος της θαλάσσιας περιοχής που ανήκει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» εκφωνείται δι' ασυρμάτου κείμενο, με το οποίο αποτρέπεται η προσέγγιση του πλοίου.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση εκ μέρους των τουρκικών ΜΜΕ του «επεισοδίου» με το Μπαρμπαρός, το τουρκικό ΥΠΕΞ, εξέδιδε ανακοίνωση ζητώντας από την Ελλάδα να απόσχει από συμπεριφορές που μπορεί να προκαλέσουν κλιμάκωση στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή