Ζάεφ: Ο Τσίπρας με διαβεβαίωσε ότι παραμένει αφοσιωμένος στη συμφωνία των Πρεσπών

Ζάεφ: Ο Τσίπρας με διαβεβαίωσε ότι παραμένει αφοσιωμένος στη συμφωνία των Πρεσπών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα είχε ο Ζόραν Ζάεφ μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Οπως ανέφερε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, μιλώντας σε δημοσιογράφους, «με τον Αλέξη Τσίπρα παραμένουμε αφοσιωμένοι στις προοπτικές των νέων Βαλκανίων του 21ου αιώνα. Για τα νέα Βαλκάνια που θα έχουν ως βάση τη φιλία, τη συνεργασία, την οικονομική ανάπτυξη των δύο χωρών, ώστε οι πολίτες να ζουν ευτυχισμένοι».

Ο κ. Ζάεφ τόνισε, όπως μεταδίδει το MIA, ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι παραμένει αφοσιωμένος στη συμφωνία των Πρεσπών και ότι ανέλαβε ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο να διασφαλίσει ότι η Συμφωνία θα υλοποιηθεί.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την πλήρη προσήλωση της Ελλάδας στη συμφωνία. Οπως και τη δική μας» σημείωσε.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι το κοινοβούλιο των Σκοπίων θα δώσει το «πράσινο φως» και, όπως είπε, οι βουλευτές «θα αδράξουν την ιστορική ευκαιρία και θα δώσουν θετική ψήφο στις συνταγματικές αλλαγές».

Ωστόσο εξήγησε ότι είναι ανοιχτός σε αλλαγές που επιβεβαιώνουν την εθνική ταυτότητα και γλώσσα και που εγγυώνται το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη και κάλεσε όλες τις πλευρές να δείξουν συναίνεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή