Χανιά: To όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πήρε η οδός Ακρωτηρίου

Χανιά: To όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πήρε η οδός Ακρωτηρίου

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πήρε σήμερα τμήμα της οδού Ακρωτηρίου στα Χανιά κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης ονοματοδοσίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το πατρικό σπίτι της οικογένειας στην συνοικία της Χαλέπας.

Η εκδήλωση συνέπεσε με την επέτειο των 100 χρόνων από την γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και πραγματοποιήθηκε παρουσία των παιδιών του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κυριάκου, Ντόρας ,Κατερίνας, Αλεξάνδρας, φίλων της οικογένειας , βουλευτών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που εκ μέρους της οικογένειας ευχαρίστησε το δήμο και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων για την απόφαση του να ονομαστεί η οδός Ακρωτηρίου σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στην σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε με συγκίνηση στον πατέρα του τον οποίο χαρακτήρισε σεμνό, που αναζητούσε όπως είπε μια καλή κουβέντα από φίλους του όταν βρισκόταν στα Χανιά.

« Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον τρόπο του ήταν ο ίδιος ένας δρόμος. Και δρόμος, σημαίνει να πατάς καλά στο έδαφος. Να είσαι γειωμένος στην πραγματικότητα. Να είσαι ρεαλιστής να λες την αλήθεια.

Δρόμος σημαίνει ότι πρέπει να απολαμβάνεις τις κατηφόρες αλλά να αντέχεις και τις ανηφόρες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι ο πατέρας του πέρασε στη ζωή του πολλές ανηφόρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον πατέρα του αγωνιστή. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «δρόμος σημαίνει να μπορείς να φτάσεις στον προορισμό σου. Και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφτασε στον προορισμό του. Όχι μόνο στον τελικό στόχο τον οποίο είχε θέσει, να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αλλά έφτασε κυρίως στον προορισμό της μεγάλης ,της σχεδόν καθολικής, αναγνώρισης του έργου του από φίλους και πολιτικούς αντιπάλους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα επίκαιρη στις μέρες μας την πολιτική παρακαταθήκη του πατέρα του λέγοντας χαρακτηριστικά:« Υπήρξε ένας άνθρωπος βαθειά δημοκράτης .Γνώριζε πολύ καλά όμως, ότι το δέντρο της δημοκρατίας πρέπει να ποτίζεται συνεχώς. Και ότι το μίσος, ο λαϊκισμός, η μισαλλοδοξία, ο διχασμός είναι χαρακτηριστικά της φυλής μας, τα οποία μας συνοδεύουν δυστυχώς στην ιστορική μας διαδρομή. Και πρέπει να πολεμιούνται όχι με τα ίδια άπλα αλλά με την λογική, την πειθώ, τα επιχειρήματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι κατά την άποψη του ο πατέρας του ήταν ο μεγαλύτερος κοινοβουλευτικός άνδρας μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, γιατί όπως είπε, « αγαπούσε την βουλή, αγαπούσε τα επιχειρήματα, ήθελε να πείθει τους αντιπάλους του με την δύναμη της λογικής του αλλά ήταν ανοικτός στο να πειστεί και ο ίδιος ,αν τα επιχειρήματα από την άλλη πλευρά ήταν πιο ισχυρά»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι ο πατέρας του ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσε να βλέπει μακριά, μπροστά από την εποχή του.

Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων για να μετονομαστεί ο οδός Ακρωτηρίου σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ανέγνωσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Χανιά: To όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πήρε η οδός Ακρωτηρίου-1

Είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τον εκλιπόντα πολιτικό, από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας – Αποκορώνου Δαμασκηνό και αμέσως μετά η αποκάλυψη της πινακίδας που φέρει το όνομα της οδού «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Η εκδήλωση έκλεισε με ριζίτικο τραγούδι που απέδωσαν κάτοικοι του χωριού Ασή Γωνιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή