Πτώχευση η Folli Follie και στις ΗΠΑ – Τι λέει η Fosun

Πτώχευση η Folli Follie και στις ΗΠΑ – Τι λέει η Fosun

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να προστατεύσει την θυγατρική της Links of London από αξιώσεις των πιστωτών του ομίλου Folli Follie Group επιχειρεί η διοίκηση Κουτσολιούτσου δια της αίτησης προστασίας στο αμερικανικό πτωχευτικό δίκαιο. Ειδικότερα η  μητρική Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία (FF Group) , που έχει και η ίδια υποβάλει αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για προστασία από τους πιστωτές της, ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της Wall Street την Πέμπτη ότι η θυγατρική της στις ΗΠΑ, Links of London, Inc., υπέβαλε προαιρετική αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών ενώπιον του πτωχευτικού δικαστηρίου του Delaware στις ΗΠΑ.

Επισήμως αναφέρεται πως η  Links of London, Inc. κατέθεσε αίτηση προστασίας του άρθρου 7 «λόγω σημαντικών και διαρκών ετήσιων οικονομικών ζημιών» όπως και ότι «η FF Group  στηρίζει την   απόφαση αυτή στο πλαίσιο της εν εξελίξει αναδιάρθρωσής της, με γνώμονα την ανάπτυξη και προς όφελος των γενικότερων δραστηριοτήτων της». Στην πραγματικότητα η διοίκηση Κουτσολιούτσου εμφανίζεται να σπεύδει να προστατεύσει την συμμετοχή της και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των προμηθευτών και πιστωτών της Links of London που μετά το σκάνδαλο στην Ελλάδα και την Ασία κινητοποιούνται για να προασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αυτής θα κλείσουν 6 σημεία πώλησης της Links of London και 9 shop in shop. Η Links of London, Inc. θα συνεργαστεί με διαχειριστή πτώχευσης και προσέλαβε ως σύμβουλο την δικηγορική εταιρεία Young Conaway Stargatt & Taylor, LLP.  Οι διεθνείς δραστηριότητες της Links of London συνεχίζονται κανονικά και δεν επηρεάζονται από αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ, ισχυρίζεται η Folli Follie .

Με βάση την σχετική ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι η Links of London, Inc. υπόκειται σε διαδικασία πτώχευσης, άλλη θυγατρική του ομίλου στον Καναδά θα συνεχίσει την λειτουργία της.

Εν τω μεταξύ από την Τετάρτη το βράδυ κυκλοφορούν πληροφορίες -που δεν επιβεβαιώνονται πάντως επί του παρόντος- σύμφωνα με τις οποίες η Fosun ενδέχεται τελικά να συμμετάσχει, με αδιευκρίνιστο όμως τρόπο, στην αναδιάρθρωση της προβληματικής ελληνικής εισηγμένης.  

Πηγές κοντά στην Fosun σημειώνουν όμως στην «Κ» πως «μέχρι να υπάρξει πλήρης εικόνα για την ακριβή οικονομική κατάσταση της εταιρείας ο κινεζικός όμιλος δεν θα σχολιάσει οποιαδήποτε πληροφορία». Εξ αυτού τεκμαίρεται πως συζητήσεις με την πλευρά Κουτσολιούτσου υπάρχουν πλην όμως δεν υπάρχουν αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή