Γερμανία: Ιστορικά χαμηλά ποσοστά για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού σε νέα δημοσκόπηση

Γερμανία: Ιστορικά χαμηλά ποσοστά για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού σε νέα δημοσκόπηση

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό βρίσκονται τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, τα οποία από συνολικά 53,5% που συγκέντρωσαν κατά τις εκλογές του 2017, έχουν φθάσει σήμερα οριακά στο 39%.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» της Infratest dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ARD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει 25%, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) περιορίζεται στο 14%. Πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό των δύο κομμάτων από τότε που ξεκίνησε η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, το 1997. Τρίτη δύναμη αναδεικνύονται οι Πράσινοι, οι οποίοι ενισχύονται κατά δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση και φθάνουν το 19%, ενώ ακολουθούν η Εναλλακτική για την Γερμανία με 16%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11% και η Αριστερά με 9%.

Η αποδυνάμωση των μεγάλων λαϊκών κομμάτων ωστόσο φαίνεται ότι δεν αφήνει αδιάφορους τους Γερμανούς, με το 51% να δηλώνει ότι ανησυχεί για την πολιτική σταθερότητα της χώρας, αλλά και το 47% να μην συμμερίζεται την ανησυχία του. Είναι μάλλον χαρακτηριστικό ότι εκείνοι που ανησυχούν λιγότερο είναι οι υποστηρικτές της AfD.

Πάντως η συγκεκριμένη έρευνα δεν ασχολήθηκε μόνο με τα πολιτικά προβλήματα της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και με τα ποδοσφαιρικά, καθώς η εθνική ομάδα της Γερμανίας διανύει περίοδο αγωνιστικής κάμψης. Οι Γερμανοί πάντως, σε ποσοστό 43%, δηλώνουν ότι θέλουν να παραμείνει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιοάχιμ Λεβ, ενώ το 34% θα ήθελε την απομάκρυνσή του.

Το 20% δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή