Επίκειται νομοθετική ρύθμιση για την ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ

Επίκειται νομοθετική ρύθμιση για την ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενίσχυση του ΑΣΕΠ με προσωπικό είτε μέσω προσλήψεων είτε μέσω μετατάξεων-αποσπάσεων, αλλά και την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων προκειμένου να επισπευσθούν, ως προς το τεχνικό σκέλος, οι διαδικασίες των διαγωνισμών, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η αρμόδια υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στη Βουλή, προανήγγειλε την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου για την ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ, που ήδη αποτελεί αντικείμενο ομάδας εργασίας και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να είναι έτοιμο προς κατάθεση ταχύτατα, μέσα στον επόμενο μήνα.

Η ανάγκη ενίσχυσης του ΑΣΕΠ προέκυψε λόγω του φόρτου εργασίας των μελών του, αλλά και των προθεσμιών που «τρέχουν» για τους νέους γενικούς γραμματείς και τους γενικούς διευθυντές/διευθυντές/ προϊσταμένους τμημάτων.

Βάσει του μνημονίου, οι τοποθετήσεις τους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, ειδικά για τους γενικούς γραμματείς, η διαδικασία έχει καθυστερήσει σημαντικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΣΕΠ συμμετέχει στην επιτροπή τόσο για τις κρίσεις των γραμματέων όσο και για τις κρίσεις των προϊσταμένων, ενώ θα πρέπει να ολοκληρωθούν και αρκετοί διαγωνισμοί που εκκρεμούν και άπτονται της κεντρικής πολιτικής της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα οι διαγωνισμοί που αφορούν την καθαριότητα, την πρόσληψη δικαστικών, αλλά και σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή