Μέσω… ταχυδρομείου το νέο χτύπημα του Τραμπ στην Κίνα

Μέσω… ταχυδρομείου το νέο χτύπημα του Τραμπ στην Κίνα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζει νέο χτύπημα κατά της Κίνας, στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου που έχει κηρύξει. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ενωση, μια συνθήκη που από το 1969 προβλέπει χαμηλότερες χρεώσεις στην αποστολή μικρών δεμάτων από αναπτυσσόμενες και φτωχές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Σήμερα, οι κινεζικές εταιρείες αντιπροσωπεύουν το 60% των δεμάτων που αποστέλλονται στις ΗΠΑ. Eκμεταλλευόμενες τις χαμηλότερες ταχυδρομικές χρεώσεις, παραδίδουν στις ΗΠΑ μια σειρά προϊόντων από ρούχα και οικιακό εξοπλισμό μέχρι ηλεκτρονικά είδη.

Πολλές ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέρουν δωρεάν αποστολή των παραγγελιών που λαμβάνουν από τις ΗΠΑ, εν μέρει χάρη στην προσθήκη αυτή που έγινε στην Παγκόσμια Ταχυδρομική Ενωση στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Μάλιστα, παράπονα έχουν εκφραστεί από μικρές και μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon και του γίγαντα ταχυδρομικών υπηρεσιών UPS. Ο πρόεδρος Τραμπ δεν χρειάζεται την έγκριση του Κογκρέσου για να αποσύρει τις ΗΠΑ από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ενωση, διότι η τελευταία έκδοση της συνθήκης δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία.

Tην ίδια ώρα, ο Τραμπ ζήτησε από κάθε υπουργείο να μειώσει τις δαπάνες κατά 5%. Αντιμέτωπος με την αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο υψηλό εξαετίας, λόγω της μείωσης των φόρων που προώθησε ο ίδιος, ο κ. Τραμπ είπε χθες πως θα πρέπει να καταργηθούν όλες οι περιττές δαπάνες. Ομως, η μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 35% στο 21%, στο πλαίσιο της γενικότερης φορολογικής μεταρρύθμισης του Τραμπ, αφήνει ένα κενό στα δημόσια έσοδα της τάξεως του 1,5 τρισ. δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή