Ναδάλ και Τζόκοβιτς «αντιμέτωποι» με την υπόθεση Κασόγκι

Ναδάλ και Τζόκοβιτς «αντιμέτωποι» με την υπόθεση Κασόγκι

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό μεγάλη πίεση βρίσκονται οι Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς έπειτα από την απόφασή τους να τεθούν αντιμέτωποι σε φιλικό αγώνα τένις στη Σαουδική Αραβία στις 22 Δεκεμβρίου. Οι δύο τενίστες εκτιμάται ότι θα εισπράξουν για αυτό το παιχνίδι τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ ο καθένας και η συμφωνία για τον χριστουγεννιάτικο αγώνα οριστικοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου, δηλαδή πέντε μέρες μετά την αποκάλυψη της σκοτεινής υπόθεσης δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στην οποία φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή του κράτους της Σαουδικής Αραβίας. Η κοινή γνώμη αλλά και διεθνείς φορείς είναι σοκαρισμένοι από τις ανατριχιαστικές περιγραφές που έρχονται στο φως κάθε μέρα και εν μέσω αυτής της κατάστασης και του κλίματος ακυρώσεων events σε όλους τους τομείς, οι δύο τενίστες καλούνται να δώσουν άμεσα απαντήσεις, καθώς αμφότεροι μέσω της συμμετοχής τους στον αγώνα αποτελούν ένα μέρος του αθλητικού μάρκετινγκ της Σαουδικής Αραβίας.

Ως κομμάτι προσέλκυσης του αθλητικού ενδιαφέροντος στη χώρα, μόλις την περασμένη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε ο σπουδαίος φιλικός αγώνας μεταξύ της Βραζιλίας και της Αργεντινής, που αποτελούν τις πιο δημοφιλείς εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Σε αυτό το πλαίσιο, τον επόμενο μήνα είναι προγραμματισμένος αγώνας του WWE (Ρέστλινγκ), που με τα τωρινά δεδομένα φαίνεται πως θα διεξαχθεί κανονικά. Στις αρχές του 2019, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Σαουδική Αραβία ένα αγώνας του ευρωπαϊκό τουρ του γκολφ και –μέσω διαρροής του γραφείου Τύπου της διοργάνωσης– αναφέρεται πως «η κατάσταση επανεξετάζεται». Ναδάλ και Τζόκοβιτς είναι προφανές πως βρίσκονται σε δίλημμα καθώς το 1 εκατομμύριο ευρώ για έναν μόνο αγώνα είναι τεράστιο ποσό, αλλά το ηθικό δίλημμα που προκύπτει, ακόμα μεγαλύτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή