ΑΕΚ: Μία αναμέτρηση σαν… φιέστα

ΑΕΚ: Μία αναμέτρηση σαν… φιέστα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις ωραιότερες βραδιές των τελευταίων ετών πρόκειται να ζήσουν την Τρίτη το βράδυ οι φίλοι της ΑΕΚ, καθώς το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι γεμάτο στον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε πως θα διατεθούν στους φίλους της ομάδας 40.000 σημαίες της ΑΕΚ προκειμένου να υπάρξει ακόμη ωραιότερη ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Για τον μεγάλο αγώνα έχουν μείνει λιγότερα από 5.000 εισιτήρια, ενώ κάποιες θύρες θα μείνουν κενές για λόγους ασφαλείας, καθώς στην Αθήνα αναμένονται και 3.200 φίλοι της Μπάγερν.

Την επιβολή προστίμου για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και για τα οποία πρωτόδικα τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών, χρηματική ποινή 73.250 ευρώ και δύο αγωνιστικές «κεκλεισμένων των θυρών», ζήτησε η ΑΕΚ κατά τη χθεσινή εκδίκαση της έφεσής της στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Η δικηγόρος της Ενωσης Ελλη Ρίζου υποστήριξε ότι δεν υπήρξαν βιαιοπραγίες και ότι τα επεισόδια δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του σταδίου, προσθέτοντας πως δεν υπήρχαν συλλήψεις και τραυματίες. «Το παράπονό μας είναι πως όταν υπάρχει κενό ή ασάφεια, αυτό δεν θα πρέπει να πηγαίνει εις βάρος μιας ομάδας. Δεν μπορεί να υπάρχει αδίκημα χωρίς νόμο. Στα επεισόδια δεν υπήρξε ούτε τραυματισμός ούτε σύλληψη και δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα. Επίσης, ήταν μικρής διάρκειας», υποστήριξε μεταξύ άλλων η κ. Ρίζου και πρόσθεσε «όταν επιλέγουμε ό,τι επιβαρυντικό υπάρχει, παραβλέποντας τα ευμενή στοιχεία έχουμε μια άδικη δίκη. Η έκθεση των τριών παρατηρητών αναφέρει ότι τα επεισόδια έγιναν εκτός σταδίου. Η απόφαση ανατρέχει στην έκθεση της αστυνομίας. Αυτή γράφει πως πετούσαν αντικείμενα στην αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο. Οι δράστες πετούσαν αντικείμενα από απόσταση και δεν γράφει πουθενά πως ήταν εντός του περιβάλλοντος χώρου». Από την Πειθαρχική Επιτροπή προβλήθηκε βίντεο από τις κάμερες του γηπέδου στους εξωτερικούς χώρους με τα επεισόδια. Η απόφαση αναμένεται άμεσα, ενώ η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αύριο τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για τη Σούπερ Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή