Αντίδραση πρεσβείας ΗΠΑ για τον Σάββα Ξηρό

Αντίδραση πρεσβείας ΗΠΑ για τον Σάββα Ξηρό

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα για το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε ο καταδικασμένος για συμμετοχή και δράση στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, Σάββας Ξηρός, είχαμε χθες. «Μια απόφαση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού πριν εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές θα είναι ασέβεια για τη μνήμη των μελών της αμερικανικής αντιπροσωπείας που δολοφόνησε και για τις οικογένειές τους», ήταν η αντίδραση που αποτυπώθηκε με ανάρτηση του σχολίου στον λογαριασμό της πρεσβείας στο Τwitter.

Στο αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού αναφέρθηκε χθες και η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη: «Με πονάει πολύ αυτή η ιστορία. Κάνω μεγάλη προσπάθεια να είμαι αντικειμενική, ομολογώ όμως ότι δυσκολεύομαι πάρα πολύ», δήλωσε (Ρ/Σ REAL), ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αυτός ο νόμος Παρασκευόπουλου από την πρώτη στιγμή είχε και στόχο την αποφυλάκιση των τρομοκρατών, εκτός από τους διάφορους βαρυποινίτες, που κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι». Υπογράμμισε, τέλος, ότι «δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο, στην οποία άνθρωποι καταδικασμένοι για τρομοκρατία και για δολοφονίες ανθρώπων να βγαίνουν από τη φυλακή».

Την πρόθεσή του να αρνηθεί την αποφυλάκιση, εάν αυτή γίνει με προϋπόθεση να φορέσει βραχιολάκι, δήλωσε εν τω μεταξύ χθες ο Σάββας Ξηρός. «Αν μου πουν να βγω με βραχιολάκι, δεν θα βγω, δεν θα το δεχθώ, εδώ θα μείνω», ανέφερε (Ρ/Σ ΘΕΜΑ). Ανέφερε, επίσης, ότι «έχω ζητήσει συγγνώμη από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή