Μπασκετ: Τα πρώτα συμπεράσματα για τους «αιωνίους»

Μπασκετ: Τα πρώτα συμπεράσματα για τους «αιωνίους»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εκκίνηση του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα ήταν απρόσμενα εντυπωσιακή για τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε στις δύσκολες έδρες της Χίμκι και της Μπασκόνια, ενώ ο Παναθηναϊκός, έχοντας ευκολότερο πρόγραμμα συγκριτικά με τη δυναμικότητα της Μπάγερν, έδειξε ευάλωτος ξανά εκτός έδρας και έχει ήδη μια ήττα στο παθητικό του.

Οι «ερυθρόλευκοι» και ειδικότερα ο Ντέιβιντ Μπλατ, κερδίζουν τα εύσημα για το καλό μπάσκετ που απέδωσαν στη Μόσχα και στη Βιτόρια, ξεπερνώντας το δεδομένο της παρουσίας νέου προπονητή, της αλλαγής φιλοσοφίας στην αγωνιστική ταυτότητα και την ένταξη έξι νέων παικτών. Ο Ολυμπιακός έδειξε να μη χρειάζεται πίστωση χρόνου, αν και η Ευρωλίγκα μόλις άρχισε, άσχετα αν θα έρθουν και κακά αποτελέσματα. Το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού είναι η εμπιστοσύνη που εμπνέει ο Μπλατ στους παίκτες του και η εφαρμογή των εντολών του, που απέφεραν τα νικηφόρα αποτελέσματα, με πειστική απόδοση και στα δύο παιχνίδια, μακριά από το ΣΕΦ, καταδεικνύοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» αντιδρούν καλύτερα όταν είναι αουτσάιντερ, παρά όταν είναι το φαβορί μιας αναμέτρησης. Ο Σπανούλης διατηρεί ρόλο ηγέτη με συγκεκριμένο αριθμό επιθετικών επιλογών και όλοι οι παίκτες νιώθουν σημαντικοί για την ομάδα, αρχής γενομένης από την αμυντική συνεισφορά τους που είναι και συνέχεια του μοντέλου που είχε ο Σφαιρόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός, παρά τη διατήρηση του «κορμού» της περσινής ομάδας, την ενίσχυση με δύο Ελληνες παίκτες και την επιλογή Αμερικανών που δεν «μονοπωλούν» τις επιθέσεις (Τζέιμς, Σίνγκλεντον), υπολείπεται αρκετών βημάτων για την απόκτηση ομοιογένειας και παρά το «κρεσέντο» των ασίστ από τον Νικ Καλάθη. Ο Πασκουάλ δεν έχει πείσει τους παίκτες του να παίξουν άμυνα. Στα τρία πρώτα παιχνίδια δέχθηκε 84, 80 και 87 πόντους, ενώ η πνευματική εγρήγορση των παικτών του, ειδικά σε εκτός έδρας παιχνίδι που επιβάλλεται να έχει διάρκεια, ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» στο Μόναχο.

Το θετικό για τους «πράσινους» είναι ότι η ήττα από την Μπάγερν, στις αρχές της φετινής διοργάνωσης, είναι ηχηρή «καμπάνα» για να μην παρουσιάσει την ίδια νοοτροπία απέναντι σε δυσκολότερους αντιπάλους. Θα το καταφέρει όμως;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή