80 χρoνια πριν… 20-10-1938

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ: Οι περισσότεροι εκδηλώνουν ζωηράς αντιρρήσεις διά τας αοιδούς αι οποίαι καλούνται προ του μικροφώνου. Πρόκειται πράγματι, τας περισσοτέρας φοράς περί αποτυχιών διά τας οποίας ημπορεί να μην είναι υπεύθυνος η Ραδιοφωνική Υπηρεσία –αφού αυτάς διαθέτει ο τόπος– αλλά και οι ακροαταί εις ουδέν έπταισαν διά να τας ανέχωνται κατατυραννούσας την ακοήν των. Πώς θα λυθεί το πρόβλημα; Ισως διά δίσκων εις τους οποίους να αποτυπούται η φωνή διακεκριμένων καλλιτεχνών […]. [φωτ. Συλλογή Μ. Τσάγκαρη].

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ:  […] Ο αγγλικός στρατός ήρχισε να καταλαμβάνη την μίαν κατόπιν της άλλης τας μουσουλμανικάς συνοικίας εξαιρουμένης της περιοχής των ισλαμικών ιερών χώρων. […] Εν τέλει κατέλαβεν όλας τας πύλας της Παλαιάς Πόλεως πλην της Πύλης της Δαμασκού, η οποία επολιορκήθη υπό στρατού και αστυνομίας και ηνοίχθη διά της βίας. [φωτ.]

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ:  […] Το Ταμείον [Μονίμων Οδοστρωμάτων] απεφάσισε την κατασκευήν της λεωφόρου Υμηττού […]. Διά του έργου τούτου εξωραΐζεται η περιοχή του Προφήτου Ηλίου και δημιουργείται μία νέα λεωφόρος μεγάλης σημασίας […] διά την πόλιν των Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή