Οι «κακοτεχνίες» της εκπαίδευσης

Οι «κακοτεχνίες» της εκπαίδευσης

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσιάζοντας τις προάλλες τον μπαχτσέ του ΣΥΡΙΖΑ, που ανθίζει στο θερμοκήπιο της ΕΡΤ, αδικήσαμε λόγω χώρου τη σκέψη του κ. Δημήτρη Μάρδα. Εχει ενδιαφέρον ο τρόπος που ξεδίπλωσε την επιχειρηματολογία του, διότι αναδεικνύει πώς διά της ασυναρτησίας παράγεται πολιτική· όχι σοβαρή, αλλά αυτή της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «κακοτεχνία» το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διαπραγματεύεται στο αμερικανικό Πεντάγωνο –χωρίς εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού και χωριστά από το υπουργείο Εξωτερικών– κάποιες φανταστικές βαλκανικές συμμαχίες. Οι συζητήσεις που έγιναν για την πρωτοβουλία του κ. Καμμένου «θεωρώ ότι εν πολλοίς είναι περιττές». Η φασαρία οφείλεται στους δημοσιογράφους: «Δεν έχετε ευθύνη και εσείς οι δημοσιογράφοι; Συχνά, είστε και υποχρεωμένοι, αυτή είναι και η δουλειά σας, το δικαιολογώ, όταν ψάχνετε να βρείτε ένα ζήτημα για να βγει η ημέρα, να βγει το ρεπορτάζ, και πιάνεστε με κάποια θέματα τριτεύουσας ή δευτερεύουσας σημασίας» (ΕΡΑ 16.10.2018).

Το θέμα δεν είναι σοβαρό διότι «δεν είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία όπως κάποιοι την παρουσίασαν, και σε διεθνές επίπεδο μπορώ να σας πω, και επειδή κιόλας δεν είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία, γι’ αυτό τον λόγο δεν δόθηκε και η παραμικρή δημοσιότητα σε ό,τι αφορά τις όποιες ανακοινώσεις έγιναν στον διεθνή Τύπο. Θέλω να πω ότι έγινε ένας πολύ μεγάλος θόρυβος στο εσωτερικό για κάτι το οποίο δεν το άγγιξε καν ο Τύπος στο εξωτερικό».

«Αυτό που έγινε με τον Π. Καμμένο είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα που συμβαίνει κατ’ επανάληψη στο πλαίσιο της Ε.Ε. και έχει σχέση με τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών που επισκέπτονται διάφορες χώρες και την εμπορική πολιτική την οποία χαράσσεται αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δηλαδή έρχονται κυβερνήτες κρατών και δημιουργούν προβλήματα στην εμπορική πολιτική της Ε.Ε., δεν βλέπετε καμία τρομακτική έκταση σε αυτό το θέμα. Αυτό ακριβώς που έγινε με τον Π. Καμμένο, είχε πάει τις προάλλες ο πρόεδρος της Γαλλίας ο Σαρκοζί στην Κίνα και ανακοίνωσε ένα σωρό, και υπέγραψε κιόλας κάποια χαρτιά, ένα σωρό συμφωνίες εμπορικού χαρακτήρα με την Κίνα, όταν αυτό είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ο κ. Μάρδας, παρά το χάος της επιχειρηματολογίας του, χαράσσει ως βουλευτής (και πριν ως υπουργός) πολιτική γι’ αυτήν την έρμη χώρα. Εκλογές έρχονται και θα σταματήσει. Θα γυρίσει στο Αριστοτέλειο, για να διδάξει «Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις». Εκεί κάποια Ελληνόπουλα θα μάθουν ότι είναι το ίδιο πράγμα η κυβέρνηση ενός συγκροτημένου κράτους με τη χαλαρή Ευρωπαϊκή Ενωση κρατών, η εξωτερική πολιτική με τις εμπορικές σχέσεις. Αυτές οι κακοτεχνίες της εκπαίδευσης κοστίζουν μακροχρονίως περισσότερο από το βραχύ πέρασμα του κ. Μάρδα στην πολιτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή