Οι αιχμές Καμμένου φέρνουν αναταράξεις στους ΑΝΕΛ

Οι αιχμές Καμμένου φέρνουν αναταράξεις στους ΑΝΕΛ

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Για αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση μόλις η συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στη Βουλή μίλησε εκ νέου ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι αιχμές που άφησε προς το εσωκομματικό πεδίο προκάλεσαν την απάντηση του υφ. Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

 
Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο στο τέλος της τετραετίας, είτε τον Μάιο και υπογράμμισε ότι μέχρι τον Μάρτιο, ή όποτε και αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, αυτό δεν είναι θέμα συζήτησης με τον κυβερνητικό εταίρο.
 
«Και η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η παραμονή μας στην κυβέρνηση, θα είναι μέχρι ωσότου έρθει ο κόμπος στο χτένι, δηλαδή, έρθει η συμφωνία (των Πρεσπών) στη Βουλή. Τότε, έντιμα και καθαρά, όπως είχαμε δηλώσει, εμείς θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη θέση».
 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι η θέση τους για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, αποτελεί καταστατική αρχή για το κόμμα. «Δε μπορούμε να δεχτούμε καμία σύνθετη ονομασία για το κράτος των Σκοπίων, που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν το κρύψαμε, δεν υποχωρήσαμε και δε θα υποχωρήσουμε» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Και βεβαίως, δε μας ζήτησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπαναχωρήσουμε από τη θέση μας». «Έχουμε μπροστά μας την περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε, ότι δεν θα τη στηρίξουμε, δεν συμφωνούμε» συνέχισε ο κ. Καμμένος.

 
«Το 2019 θα είναι έτος εκλογών», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο με το πέρας της τετραετίας, είτε θα γίνουν τον Μάιο. Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνεργασία η δική μου με τον Αλέξη τον Τσίπρα, ήταν, είναι και θα είναι μια έντιμη και ανοιχτή συνεργασία. Μια δημόσια συνεργασία». «Δεν συνεργαστήκαμε με το ΣΥΡΙΖΑ και δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη, για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκανε η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ».

 
Εκτίμησε επίσης ότι παρά τις διαδικασίες που ξεκίνησαν στα Σκόπια, η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, από εκείνη την πλευρά, «έχει δρόμο μπροστά» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «είναι η πρώτη που παρέδωσε τον όρο Μακεδονία» και ότι «συμμετέχει στο ΕΛΚ μαζί με το VMRO», το οποίο και στηλίτευσε για τον ρόλο του και λέγοντας: «Το VMPO, το οποίο δεν είναι δικός μας σύμμαχος, είναι της ΝΔ σύμμαχος, είναι αυτό που έστησε τα αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια, είναι αυτό που υπέγραψε εικοσιοκτώ συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία, είναι αυτό το οποίο και σήμερα έρχεται να παλέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών για να περάσει το σκέτο Μακεδονία». 
Οι αιχμές Καμμένου φέρνουν αναταράξεις στους ΑΝΕΛ-1
Αιχμές και απάντηση

Ο Πάνος Καμμένος άφησε επίσης σαφείς αιχμές και προς το εσωτερικό των ΑΝΕΛ μιλώντας για «Μακεδονοκλάστες» που «διορίστηκαν» σε θέσεις ευθύνης χωρίς καν να είναι βουλευτές.

 
 «Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι».

 
Η τοποθέτηση του κ. Καμμένου προκάλεσε την απάντηση του -ευρισκόμενου στην Αίγυπτο  υφ. Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος μετά τη συνάντησή που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Σάμεχ Σούκρι στο Κάιρο, δήλωσε: «Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή