Διεθνής Ερυθρός Σταυρός: Τι θα συμβεί στην ανθρωπότητα, αν πέσει αύριο μία πυρηνική βόμβα (βίντεο)

Διεθνής Ερυθρός Σταυρός: Τι θα συμβεί στην ανθρωπότητα, αν πέσει αύριο μία πυρηνική βόμβα (βίντεο)

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από την πυρηνική συμφωνία με τη Ρωσία – μία διμερής συνθήκη που υπεγράφη το 1987 και απαγορεύει την ανάπτυξη ενός ευρέως φάσματος πυρηνικών όπλων και πυραύλων – η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο προειδοποιεί ότι «αν μία πυρηνική βόμβα έπεφτε αύριο, οι συνέπειες για την ανθρωπότητα θα ήταν καταστοφικές».

Στα πρώτα δευτερόλεπτα της ρίψης η λάμψη της έκρηξης θα ήταν εκτυφλωτική και τις επόμενες μέρες θα ξεσπούσαν τεράστιες πυρκαγιές που δεν θα μπορούσαν να ελέγχουν, προκαλώντας εγκαύματα στους περισσότερους ανθρώπους.

Μέσα σε μία εβδομάδα τα νοσοκομεία θα ήταν ασφυκτικά γεμάτα και δεν θα μπορούσαν να υποθάλψουν τους τραυματίες, όσους είχαν επιζήσει της έκρηξης.

Στον πρώτο χρόνο, το υπέδαφος, το έδαφος και η ατμόσφαιρα θα είχαν μολυνθεί από την ραδιενέργεια και κατά συνέπεια τα φυτά, οι καλλιέργειες και τα ζώα.

Στα 10 χρόνια, εάν έχουμε καταφέρει να επιζήσουμε, το πιο πιθανό είναι να παρουσιάσουμε λευχαιμία ή κάποιο άλλο είδος καρκίνου.

Στα 30 χρόνια, θα κοιτάμε τα παιδιά μας και  θα αναρωτιόμαστε αν τους έχουμε «περάσει» τις παρενέργειες της ραδιενέργειας.

Αν τελικά ζούμε μέχρι τα 70 μας, ο γιατρός που θα μας εξετάζει θα μας πει ότι πρόκειται για θαύμα…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή