Στα Σκόπια σήμερα ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Στα Σκόπια σήμερα ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Σκόπια θα επισκεφθεί σήμερα ο αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ.

Όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα η πρεσβεία των ΗΠΑ στη γειτονική χώρα, αναγγέλλοντας την επίσκεψη -που σημειωτέον είναι η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο του αμερικανού αξιωματούχου στη γείτονα-  ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις αναπληρωτής ΥΠΕΞ «θα επισκεφθεί τη ‘Μακεδονία’ στις 22 Οκτωβρίου για να υποστηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών και τη σημασία της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της χώρας».

Ο κ. Πάλμερ θα συναντηθεί με κυβερνητικούς και πολιτικούς αξιωματούχους, περιλαμβανομένων του πρωθυπουργού Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Ντιμιτρόφ.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Πάλμερ ενόψει της επίσκεψής του, είχε διαμηνύσει ότι  «πέραν της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, αυτή είναι η μόνη ιστορική ευκαιρία. Εκείνοι που παραπλανούν τους πολίτες της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι μπορούν να παρέχουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον για τα παιδιά τους χωρίς τους συμβιβασμούς που απαιτεί η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπηρετούν στη χώρα τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή