Ετοιμη να συζητήσει με την Κομισιόν δηλώνει η ιταλική κυβέρνηση

Ετοιμη να συζητήσει με την Κομισιόν δηλώνει η ιταλική κυβέρνηση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη «να καθήσει και να συζητήσει» τους στόχους του προϋπολογισμού με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο, επαναλαμβάνοντας ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει το ευρώ.

Η Ιταλία δέχεται τα πυρά των Βρυξελλών για τον στόχο της αύξησης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,4% του ΑΕΠ το επόμενο έτος από 1,8% το 2018. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίζει το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 πρωτοφανή παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι η Ιταλία θα στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιμένει στον στόχο του 2,4% και ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη «να καθήσει στο τραπέζι».

Σχεδόν ταυτόχρονα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter., ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλει να υπάρξει κρίση με την Ιταλία όσον αφορά το σχέδιο προϋπολογισμού της, αλλά εξακολουθεί να έχει ερωτήματα και περιμένει απαντήσεις σε αυτά σήμερα.

Το διαρθρωτικό έλλειμμα της Ιταλίας είναι πάρα πολύ υψηλό, δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να απορρίψει το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας αν δεν γίνουν αλλαγές σε αυτό, δήλωσε και ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο.

«Αν δεν τροποποιηθεί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να απορρίψει τον προϋπολογισμό», σημείωσε ο Κουρτς σε ανακοίνωσή του την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας Χάρτβιγκ Λέγκερ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή