Σε δημοπρασία η πρώτη ηλεκτρική αναπηρική καρέκλα του Στίβεν Χόκινγκ (φωτογραφίες)

Σε δημοπρασία η πρώτη ηλεκτρική αναπηρική καρέκλα του Στίβεν Χόκινγκ (φωτογραφίες)

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωπικά αντικείμενα και συγγράμματα του διάσημου αστροφυσικού Στίβεν Χόγκινγ θα πωληθούν σε δημοπρασία τον Νοέμβριο από τον οίκο Christie's.

Η δημοπρασία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ιδιωτών και ιδρυμάτων παγκοσμίως και θα γίνει διαδικτυακά, από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι 8 Νοεμβρίου.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα βγουν στο σφυρί περιλαμβάνονται μία από τις αναπηρικές καρέκλες και το τζάκετ αεροπόρου του εκλιπόντος επιστήμονα, αλλά και το σενάριο από το επεισόδιο των  "Simpsons" στο οποίο είχε εμφανιστεί ο Χόκινγκ.

Σε δημοπρασία η πρώτη ηλεκτρική αναπηρική καρέκλα του Στίβεν Χόκινγκ (φωτογραφίες)-1

Ο Χόκινγκ έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση), κατάσταση που είχε εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των ετών. Ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου παράλυτος και επικοινωνούσε μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας. 

Η διάγνωση για την ασθένεια κινητικών νευρώνων ήρθε όταν ο Χόκινγκ ήταν 21 ετών.Στη δημοπρασία θα διατεθεί το πρώτο ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο που χρησιμοποιούσε ο νεαρός επιστήμονας.

Σε δημοπρασία η πρώτη ηλεκτρική αναπηρική καρέκλα του Στίβεν Χόκινγκ (φωτογραφίες)-2

Η αναπηρική καρέκλα αναμένεται να «πιάσει» από 11. 883 έως 17.000 ευρώ αλλά οι διοργανωτές πιστεύουν  ότι η τελική τιμή πώλησης θα ξεπεράσει τις εκτιμήσεις τους.

Σε δημοπρασία η πρώτη ηλεκτρική αναπηρική καρέκλα του Στίβεν Χόκινγκ (φωτογραφίες)-3

Ο Στίβεν Χόκινγκ πέθανε στις 14 Μαρτίου 2018, στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ σε ηλικία 76 ετών, από επιπλοκές της αμυοτροφικής σκλήρυνσης από την οποία έπασχε για 52 έτη.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή