Volley League: Ντέρμπι από τα παλιά – Νίκη του Ολυμπιακού

Volley League: Ντέρμπι από τα παλιά – Νίκη του Ολυμπιακού

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγώνας αντάξιος της ιστορίας των δύο ομάδων ήταν η πρώτη συνάντηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό κατά την φετινή περίοδο. Για τη 2η αγωνιστική της Α1 ανδρών, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στην Κυψέλη με 3-2 (25-27, 25-18, 18-25, 25-21, 15-12). Τις εντυπώσεις, όμως, τις κέρδισαν οι «πράσινοι», οι οποίοι μέχρι πέρσι «φλέρταραν» με τον υποβιβασμό και εφέτος άφησαν, από νωρίς, υποσχέσεις για το μέλλον. Μάλιστα ένα λάθος του διαιτητή σε κρίσιμο σημείο ίσως και να αποτέλεσε αιτία για την ήττα των γηπεδούχων.   

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε ότι η αναμέτρηση δε θα θύμιζε τις αντίστοιχες του πρόσφατου παρελθόντος αλλά του μακρινού. Και οι δύο ομάδες σε όλη τη διάρκεια του σετ πήγαιναν «χέρι – χέρι», με τον Ολυμπιακό να κάνει λιγότερα λάθη και, φυσικά, το 1-0. Στη συνέχεια, οι νέοι του Παναθηναϊκού έδειξαν ότι αυτή τη χρονιά δε θα αποτελέσουν εύκολο αντίπαλο. Κατάφεραν να «εγκλωβίσουν» τον σύλλογο που φέρει τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και με πρωταγωνιστή τον Γιάκομπσεν έκαναν το 1-1.

Το τρίτο σετ θύμιζε… επανάληψη του πρώτου. Και οι δύο ομάδες ήταν αρχικά πολύ κοντά με τους νεαρούς παίκτες των γηπεδούχων να κάνουν λάθη απειρίας και να δίνουν την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να περάσουν και πάλι μπροστά. Στο 4ο σετ και πάλι πρωταγωνιστές ήταν οι «πράσινοι». Έκαναν το 2-2 και οδήγησαν τη «συνάντηση» στο τάι μπρέικ. Εκεί μέτρησε η εμπειρία. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από νωρίς το προβάδισμα αλλά ο Παναθηναϊκός με σερβίς του Πελεκούδα έκανε το 9-9. Και από εκείνο το σημείο άρχισε ένα από τα ωραιότερα τάι μπρέικ των τελευταίων ετών. Σε ένα σέρβις του Ράπτη κι ενώ ο Παναθηναϊκός προηγείτο με ένα πόντο ο διαιτητής έδωσε λανθασμένα άουτ με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ισοφαρίσει με 12-12. Ο Πετρέας έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει. Ένα μπλοκ και ένας άσος του Ολυμπιακού έδωσαν τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή