Καινούργια στοιχεία στην υπόθεση Κασόγκι

Καινούργια στοιχεία στην υπόθεση Κασόγκι

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Σαουδάραβες εκτελεστές του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι τύλιξαν το διαμελισμένο πτώμα του σε χαλί, το φόρτωσαν σε αυτοκίνητο του προξενείου της χώρας τους στην Κωνσταντινούπολη και το παρέδωσαν σε τοπικό συνεργάτη τους για τα περαιτέρω. Αυτό υποστηρίζει ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Haberturk, ο εν λόγω συνεργάτης κατάγεται από την επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας και παρέλαβε το πτώμα στην κεντρική συνοικία Σουλταναχμέτ.

Εξάλλου, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN παρουσίασε βίντεο με υλικό από κάμερες ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης από τις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Κασόγκι. Στο βίντεο εικονίζεται ένας άνδρας με ψεύτικη γενειάδα, γυαλιά και ρούχα πανομοιότυπα με εκείνα του Κασόγκι να βγαίνει από την πίσω πόρτα του προξενείου. Στη συνέχεια, ο άνδρας παίρνει ταξί, πηγαίνει στο περίφημο Μπλε Τζαμί, μπαίνει σε τουαλέτα και βγαίνει με διαφορετικά ρούχα. Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, το όνομα του εν λόγω άνδρα είναι Μουσταφά αλ Μαντάνι και είναι μέλος της 15μελούς ομάδας εκτελεστών που εξόντωσαν τον Κασόγκι.

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak αναφέρει ότι ένας άλλος εκτελεστής, ο Μάχερ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ, από το περιβάλλον του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τηλεφώνησε τέσσερις φορές στις 2 Οκτωβρίου, μέσα από το προξενείο, στον Μπάντερ αλ Ασάκερ, επικεφαλής του γραφείου του πρίγκιπα Μοχάμεντ. Ενα άλλο τηλεφώνημά του, την ίδια ημέρα, είχε παραλήπτη στις ΗΠΑ. Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να συζητήσει την υπόθεση Κασόγκι με τους υπουργούς του χθες το βράδυ, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει δημοσίως τα πορίσματα των ερευνών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή