Στην Αθήνα το διεθνές πάνελ επιλογής της Endeavor

Στην Αθήνα το διεθνές πάνελ επιλογής της Endeavor

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπρόσωποι 24 επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο βρίσκονται από χθες στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στο 83ο Διεθνές Πάνελ Επιλογής (International Selection Panel – ISP) του οργανισμού Endeavor, το πρώτο διεθνές πάνελ που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από το 2013. Οι επιχειρηματίες, κυρίως νέοι και επικεφαλής πολλά υποσχόμενων επιχειρήσεων που θα επιλεγούν, θα αποτελέσουν μέλος του παγκόσμιου δικτύου της Endeavor. Με την ένταξή τους στο δίκτυο της Endeavor αποκτούν καλύτερη πρόσβαση στις αγορές, σε επενδύσεις και δανεισμό, ενώ λαμβάνουν στρατηγικές συμβουλές σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, branding και επικοινωνίας.

Οι επιχειρήσεις που θα περάσουν από τη δοκιμασία της επιλογής προέρχονται από την Ιταλία, την Τουρκία, τη Νιγηρία, την Κολομβία, την Ινδονησία, τη Βουλγαρία, τη Βραζιλία, τις Φιλιππίνες, την Ισπανία, την Ουρουγουάη, τον Λίβανο, την Αίγυπτο, τη Μαλαισία, τη Νότια Αφρική, την Τυνησία, τη Σαουδική Αραβία, τις ΗΠΑ, αλλά και από την Ελλάδα. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται από το ηλεκτρονικό εμπόριο και την ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών μέχρι τη μαζική εστίαση και τη μελλοντολογία μέσω εφαρμογής στο κινητό. Η επιλογή θα γίνει από 24 Ελληνες και ξένους καταξιωμένους επιχειρηματίες.

Η Endeavor είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που επιλέγει και στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο με τη βοήθεια των κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών και επενδυτών παγκοσμίως. Από την ίδρυσή της το 1997 μέχρι σήμερα έχει επιλέξει και στηρίξει 1.637 επιχειρηματίες από 1.023 εταιρείες, οι οποίες με τη σειρά τους δημιούργησαν 1,5 εκατομμύριο θέσεις εργασίας και το 2017 τα συνολικά τους έσοδα διαμορφώθηκαν στα 15 δισ. δολάρια.

Από την Ελλάδα έχουν ενταχθεί στο δίκτυο οι εταιρείες Hellas Direct, Papadimitriou, HotelBrain, Insurance Market, ERGON, Brainbox, Think Digital Group, Green Cola, Travelplanet24/Tripsta, blueground, FREZYDERM, Avocarrot, Sychem, Workable, CHB, Forky, ΚΟΝΒΑ, Yodiwo, Raymetrics, Centaur Analytics, Metamaterial Technologies Inc. και Dust + Cream. Με βάση τα στοιχεία της Endeavor έως το 2017 (σ.σ. δεν περιλαμβάνουν όλες τις εταιρείες, καθώς κάποιες εντάχθηκαν το 2018) οι εταιρείες αυτές απασχολούν άμεσα και έμμεσα 17.000 εργαζομένους, έχουν συνολικό κύκλο εργασιών 251 εκατ. ευρώ και έχουν προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια συνολικού ύψους 106 εκατ. ευρώ. Εξάγουν δε ή έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα σε περίπου 100 χώρες.

Η Endeavor Greece, το γραφείο του διεθνούς οργανισμού στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 2012, στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, από την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία κατέχει τη θέση της αντιπροέδρου στο διοικητικό συμβούλιο. Πρόεδρος είναι η κυρία Κωστάντζα Σμπώκου – Κωνσταντοπούλου (διευθύνουσα σύμβουλος της Sbokos Hotel Group και επικεφαλής αρχιτέκτων της ΤΕΜΕΣ Α.Ε.). Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζουν ακόμη οι κ. Ευτ. Βασιλάκης (Aegean Airlines, Olympic Air και Autohellas A.E./Hertz), M. Βερέμης (Upstream), Σπ. Θεοδωρόπουλος (Chipita), δρ Ιω. Κούστας (Danaos Corporation), Αθ. Λασκαρίδης (Shipping Company Ltd και Lavinia Corporation Group of Companies), Δ. Παπαλεξόπουλος (ΤΙΤΑΝ), Π. Σταματιάδης (KK Kleos Consulting), Γ. Στασινόπουλος (ΒΙΟΧΑΛΚΟ), Μ. Χανδρής (Chandris Group), Χρ. Διαμαντόπουλος (Ινστιτούτο Ερευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης). Επίσης στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν οι κυρίες Ι. Παπαδοπούλου (Ε. Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε.) και Μ. Φραγκίστα (Franco Compania Naviera), καθώς και εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας. Διευθύνων σύμβουλος εδώ και λίγους μήνες της Endeavor Greece είναι ο κ. Π. Καραμπίνης, ο οποίος διαδέχθηκε στη θέση αυτή τον κ. Χ. Μακρυνιώτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή