Βόλεϊ: Ενα ντέρμπι άλλων εποχών

Βόλεϊ: Ενα ντέρμπι άλλων εποχών

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον χαρακτηρισμό «ντέρμπι αιωνίων» επιβεβαίωσε η πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη 2η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ ανδρών. Υστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα, που «κηλιδώθηκε» από ένα σοβαρό λάθος των διαιτητών, οι «ερυθρόλευκοι» υπερίσχυσαν των «πρασίνων» στην Κυψέλη με 3-2 (27-25, 18-25, 25-18, 21-25, 15-13). Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι κατέθεσαν ένσταση για την απόφαση των διαιτητών να δώσουν άουτ έναν άσο του Ράπτη (στο τάι μπρέικ κι ενώ το σκορ ήταν 12-11 υπέρ του ΠΑΟ). Η αναμέτρηση θα μπορούσε να θεωρηθεί διαφήμιση για το βόλεϊ μέχρι και το φινάλε. Οι έμπειροι παίκτες του Ολυμπιακού βρήκαν απέναντί τους μια νεανική και γεμάτη πάθος ομάδα, που επιθυμεί να αφήσει το στίγμα της στην ελληνική πετοσφαίριση. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ωραίο θέαμα με εναλλαγές στο σκορ. Τις εντυπώσεις «έκλεψε» ο νεαρός Αλέξανδρος Ράπτης (22 πόντους) ενώ πολύ καλός ήταν και ο εμπειρότερος Πελεκούδας (11 πόντους).

Στο πρώτο σετ και οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες. Στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός υπερείχε και στο τρίτο επικράτησαν οι «ερυθρόλευκοι». Στο τέταρτο, οι «μπέμπηδες» του Ανδρεόπουλου έδειξαν ότι είναι πολύ σκληροί για να παραδοθούν και ισοφάρισαν. Στο τάι μπρέικ προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (9-9) και πέρασαν μπροστά με 12-11. Εκεί, σε έναν άσο του Ράπτη (καταφανέστατα εντός γηπέδου) ο επόπτης έδωσε άουτ και αντί για το 13-11, έγινε το 12-12 που αποσυντόνισε τους οικοδεσπότες με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν στη νίκη.

«Δυστυχώς, το πρωτάθλημα ξεκίνησε με μία καταφανέστατη κλοπή εις βάρος του Παναθηναϊκού. Ενημερώνουμε την ΕΣΑΠ, την ΕΟΠΕ και την ΚΕΔ πως αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία κλοπή εις βάρος των αθλητών και του συλλόγου μας. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση των «πρασίνων».

Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από έξι άσους, 56 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 37 λάθη των αντιπάλων και του Ολυμπιακού από οκτώ άσους, 50 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 40 λάθη των αντιπάλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή