Τελετή μνήμης για τους πεσόντες στρατιωτικούς κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο

Τελετή μνήμης για τους πεσόντες στρατιωτικούς κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, πρόκειται να διοργανωθεί επίσημη τελετή μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο (1940-1941).

Ειδικότερα, η τελετή είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018, στις 10.00 π.μ. στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Κλεισούρας και στις 12.00 στο Ιστορικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Βουλιαρατών.

Ας σημειωθεί ότι οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται λίγο μετά την ολοκλήρωση, στην περιοχή του Dragot της Αλβανίας των εργασιών (που θα συνεχισθούν σε άλλα σημεία της αλβανικής επικράτειας), για την αναζήτηση και εκταφή των Ελλήνων πεσόντων, καθώς και τις θρησκευτικές τελετές ενταφιασμού των οστών συνολικώς εξακοσίων εβδομήντα τριών (673) Ελλήνων ηρώων στα προαναφερθέντα Στρατιωτικά Κοιμητήρια.

Η τελετή, τέλος, θα διοργανωθεί, για πρώτη φορά, σε συνεργασία με την αλβανική πλευρά, όπως, άλλωστε, προβλέπεται από τη διμερή Διακρατική Συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδος-Αλβανίας σχετικά με «την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό της ταυτότητας και τον ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου του 1940-1941 και την κατασκευή κοιμητηρίων στο έδαφος της Αλβανίας για τον ενταφιασμό τους», η οποία άρχισε να εφαρμόζεται μετά τις συναντήσεις των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας, στην Κρήτη, τον Νοέμβριο 2017, και την Κορυτσά, τον Ιανουάριο 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή