Ριάντ για υπόθεση Κασόγκι: Θα ληφθούν μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοιος φόνος

Ριάντ για υπόθεση Κασόγκι: Θα ληφθούν μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοιος φόνος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα ληφθούν μέτρα ώστε ένας φόνος όπως αυτός του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι να μην μπορέσει «ποτέ να ξανασυμβεί», δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ, ο οποίος δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή «πλήρους και σε βάθος» έρευνας.

Η Σαουδική Αραβία είχε αποστείλει ομάδα στην Τουρκία για τη διεξαγωγή κοινής έρευνας και «ανακάλυψε στοιχεία για έναν φόνο» στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε εξάλλου ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ινδονησία, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Ινδονήσιο ομόλογό του στην Τζακάρτα.

Ο Σαουδάραβας υπουργός εξέφρασε στη συνέχεια τη δέσμευση του Ριάντ για «την δημιουργία ενός μηχανισμού και διαδικασιών που θα διασφαλίζουν ότι κάτι τέτοιο όπως αυτό δεν θα μπορέσει ποτέ να ξανασυμβεί».

Ριάντ για υπόθεση Κασόγκι: Θα ληφθούν μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοιος φόνος-1

«Η έρευνα αυτή αποκάλυψε διαφορές ανάμεσα σε αυτό που αναφέρθηκε και σε αυτό που συνέβη και ως συνέπεια 18 άνθρωποι συνελήφθησαν για ανάκριση και έξι κυβερνητικοί αξιωματούχοι απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους», πρόσθεσε.

Τέλος ο ίδιος διαβεβαίωσε τον Ινδονήσιο πρόεδρο για τη δέσμευση της σαουδαραβικής ηγεσίας να «δράσει έτσι ώστε η έρευνα να είναι πλήρης και (να γίνει) σε βάθος, η αλήθεια να αποκαλυφθεί και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους».

Ριάντ για υπόθεση Κασόγκι: Θα ληφθούν μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοιος φόνος-2

Χθες ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ είχε συναντήσει τον Ινδονήσιο πρόεδρο Τζόκο Ουιντόντο, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή μιας έρευνας «σε βάθος και με διαφάνεια » για τον φόνο του δημοσιογράφου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ανακοινώσει ότι θα αποκαλύψει σήμερα «όλη την αλήθεια» για τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή