ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ερντογάν: Προσχεδιασμένη η δολοφονία Κασόγκι - Σκοτώθηκε με βάναυσο τρόπο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η δολοφονία Κασόγκι ήταν προσχεδιασμένη, υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αυτή την ώρα μιλάει για την υπόθεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου στο Τουρκικό κοινοβούλιο.

Μέχρι στιγμής, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει υποστηρίξει ότι:

  • Μία ημέρα πριν από τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη έφθασαν τρεις Σαουδάραβες.
  • Την ημέρα της δολοφονίας, ομάδα 15 Σαουδαράβων εισήλθε στο προξενείο.
  • Τα στιγμιότυπα από τις κάμερες του προξενείου - οι οποίες είχαν αφαιρεθεί- δείχνουν ότι ο Κασόγκι δεν βγήκε ποτέ από αυτό.
  • Η ομάδα των Σαουδαράβων επισκέφθηκε το δάσος Βελιγραδδίου στην Κωνσταντινούπολη καθώς και την πόλη Γιάλοβα.

Ο Ερντογάν εκτίμησε ακόμη ότι Σαουδάραβες αξιωματούχοι σχεδίασαν τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι «μέρες πριν από τον θάνατό του»,  επιβεβαίωσε τη χρησιμοποίηση κάποιου ανθρώπου ως σωσία του Τζαμάλ Κασόγκι (με σκοπό την απόκρυψη της δολοφονίας) γεγονός που οι αρχές του Ριάντ είχαν αρνηθεί και εκτίμησε ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος σκοτώθηκε με βάναυσο τρόπο.

Διερωτήθηκε επίσης γιατί δεν έχει μέχρι στιγμής βρεθεί η σορός του Κασόγκι και δήλωσε ότι το να επιρρίπτεται η ευθύνη για τη θανάτωσή του σε μερικούς μυστικούς πράκτορες δεν συνιστά ικανοποιητική εξήγηση.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι συνομίλησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και συμφώνησαν για την δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει το έργο της.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ