ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μαρμελάδα χωρίς κομμάτια φρούτου

Γαστρονόμος

Φωτογραφία: Shutterstock

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Συμβουλές

Πρόκειται για μαρμελάδες που μοιάζουν με ζελέ. Γίνονται είτε με στράγγιση ζουμερών φρούτων σε τουλπάνι είτε με πολτοποίηση. Όσον αφορά το τουλπάνι, ενδείκνυται για φρούτα χυμώδη, που μπορούν να στυφτούν.

Η πολτοποίηση απαιτεί να βάλουμε τα φρούτα στο μπλέντερ. Για τα εσπεριδοειδή, αυτή είναι μία από τις πιο συνηθισμένες διαδικασίες, ωστόσο συνήθως χρειάζεται να βράσουμε τα φρούτα τουλάχιστον μία φορά επιπλέον για να ξεπικρίσει και να μαλακώσει η φλούδα.

Για να επιτύχουμε την επιθυμητή ομοιογενή υφή, είτε αλέθουμε τα φρούτα και ακολουθούμε τη διαδικασία του βρασμού είτε ετοιμάζουμε μια κανονική μαρμελάδα με κομμάτια φρούτων και έπειτα την περνάμε από το μπλέντερ. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί ξανά δέσιμο, γιατί είναι πιθανό να βγάλει υγρά.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ