Ιδρυθείσα το 1958, η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) είναι από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Ως μία εδραιωμένη εταιρεία με ιστορία, το κτίριο που τη στεγάζει δεν θα μπορούσε παρά να διέπεται από ένα διαχρονικό ύφος με σοβαρότητα, το οποίο γίνεται εμφανές από τη λιτή και απλή προσέγγιση του σχεδιασμού. 

Ενδεικτικά αυτής της προσέγγισης είναι τα ελάχιστα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη μετεγκατάσταση της εταιρείας, όπως το ξύλο, το γυαλί και το ανοξείδωτο ατσάλι, η λεπτομέρεια και η μορφή των οποίων έγκειται αυστηρά στον τρόπο κατασκευής και χρησιμοποίησης τους, χωρίς να είναι απαραίτητες επιπλέον παρεμβάσεις.

Η εταιρική ταυτότητα μπορεί να γίνει αισθητή μόνο μέσα από τις εικαστικές, αφαιρετικές παρεμβάσεις σε διάφορες επενδύσεις τοίχων, οι οποίες εμπνέονται από τις δραστηριότητες του Ομίλου.

Η συνεργασία άρχισε με την αναζήτηση και αξιολόγηση διαφόρων κτιρίων για την μετεγκατάσταση του Ομίλου, τα οποία θα ήταν απαραίτητο να μπορούν να στεγάσουν τους σχεδόν 800 εργαζομένους της εταιρείας. Επομένως, η επιλογή ενός κτιρίου μικτής επιφάνειας 11.500τ.μ. κρίθηκε επιβεβλημένη.

Πέρα από τα open plan και κλειστά γραφεία που αναπτύσσονται σε όλες τις πτέρυγες και ορόφους, προβλέπονται ειδικές περιοχές με χώρους συνάντησης και εκδηλώσεων, πλήρες εστιατόριο, και μια VIP πέργκολα για ειδικές συναντήσεις/εκδηλώσεις με θέα όλη την Αθήνα.

Τέλος, αυτή η μελέτη προσέγγισε κάθε τμήμα και εργαζόμενο ξεχωρίστα, και ακολούθως δημιούργησε άνετους και εργονομικούς χώρους, προσαρμοσμένους στις ανάγκες τους.

Επιμέλεια: DESIGN&STRUCTURES TAKIS YALELIS/https://www.dands.gr/

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ