Απάντηση Σκοπίων στη Μόσχα: Προσπαθεί να υπονομεύσει την πολιτική διαδικασία

Απάντηση Σκοπίων στη Μόσχα: Προσπαθεί να υπονομεύσει την πολιτική διαδικασία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους ισχυρισμούς του ρωσικού ΥΠΕΞ περί εκβιασμών και δωροδοκίας βουλευτών στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος στα Σκόπια απορρίπτει κατηγορηματικά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «σαφή τάση να υπονομευθεί μια πολιτική διαδικασία ιστορικής σημασίας για τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και τους πολίτες της».

Οπως συνεχίζει η ανακοίνωση, πρόκειται για «αβάσιμους και αναληθείς ισχυρισμούς», σημειώνοντας ότι «οι βουλευτές σε πλήρη συμμόρφωση με όλες τις δημοκρατικές αρχές και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, υιοθέτησαν μια απόφαση που αντικατοπτρίζει την επί δεκαετίες δέσμευση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως στρατηγική προτεραιότητα, που εξασφάλισε την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση, η οποία είναι γνωστή εδώ και καιρό στους Ρώσους φίλους μας».

Στη συνέχεια, μέσω της ανακοίνωσης, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επισημαίνει ότι «παραμένοντας δεσμευμένο στην Ευρωατλαντική ολοκλήρωση, η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, με βάση την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο εθνών, αλλά και τον «κοινό σεβασμό στο δικαίωμα για ανεξαρτησία και την ελευθερία να επιλέγει ο καθένας το μέλλον του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή