Δεύτερο «καραβάνι» μεταναστών κατευθύνεται στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό

Δεύτερο «καραβάνι» μεταναστών κατευθύνεται στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ομάδα αποτελούμενη από χίλιους και πλέον ανθρώπους από χώρες της Κεντρικής Αμερικής κατευθύνεται από τη Γουατεμάλα προς τα σύνορα με το Μεξικό, την ώρα που το πρώτο καραβάνι των μεταναστών έκανε σήμερα μια στάση, στην πορεία του προς τα σύνορα των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να περικόψει εκατομμύρια δολάρια από τη βοήθεια που παρέχει η Ουάσινγκτον στην Κεντρική Αμερική και κάνει λόγο για "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" λόγω του καραβανιού που βρίσκεται στο Μεξικό, σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στους υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Δεύτερο «καραβάνι» μεταναστών κατευθύνεται στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό-1

Το πρώτο καραβάνι, που αποτελείται από πάνω από 7.000 ανθρώπους –οι περισσότεροι από την Ονδούρα– βρίσκεται στην πόλη Ουίστλα, στην Πολιτεία Τσιάπας, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βορείως των συνόρων με τη Γουατεμάλα. Οι οργανωτές σχεδιάζουν να συνεχίσουν την πορεία τους νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα, το Κάσα δελ Μιγκράντε, ένα καταφύγιο μεταναστών στην Πόλη της Γουατεμάλας, έκανε γνωστό σήμερα ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι οι οποίοι ξεκίνησαν από την Ονδούρα κινούνται προς τα σύνορα με το Μεξικό. Ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των μεταναστών στις 2.000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή