Αναζητούν καταφύγιο στα αμερικανικά ομόλογα

Αναζητούν καταφύγιο στα αμερικανικά ομόλογα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων κινήθηκαν χθες ανοδικά και οι αποδόσεις καθοδικά, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν καταφύγιο από τις μεγάλες απώλειες των χρηματιστηριακών αγορών. Οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων διαμορφώθηκαν στο 3,11% και αυτές των 30ετών στο 3,317%, αντανακλώντας πτώση από 20 έως 30 μονάδες βάσης. «Δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν που τα επενδυτικά κεφάλαια αναζητούν ασφαλείς τοποθετήσεις, στηρίζοντας έτσι την αμερικανική αγορά χρέους», σχολιάζει ο Ιαν Λίνγκεν, στρατηγικός επενδυτής της BMΟ Markets.

Η ισοτιμία του δολαρίου έναντι καλαθιού νομισμάτων έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, επισημαίνεται από το πρακτορείο Reuters. O δείκτης δολαρίου έφθασε χθες στο υψηλό των 96,03 μονάδων, αντανακλώντας εβδομαδιαία άνοδο 0,94% και μηνιαία κέρδη 1,92%. Αναλυτές της αγοράς παρατηρούν, παράλληλα, πως πιέσεις δέχτηκε το δολάριο έναντι μεμονωμένων νομισμάτων λόγω των απωλειών της Wall Street, ιδιαίτερα τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης. Ειδικότερα, το δολάριο διολίσθησε έναντι του γιεν κατά 0,33% και κατά 8 μονάδες βάσης έναντι του ελβετικού φράγκου. Ας μη λησμονείται πως το ιαπωνικό και το ελβετικό νόμισμα θεωρούνται, επίσης, επενδυτικά καταφύγια.

Κέρδη εμφάνισαν οι τιμές του χρυσού και του αργύρου στις διεθνείς αγορές λόγω της μεγάλης ρευστοποίησης θέσεων στα ασιατικά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η τιμή του χρυσού στο Λονδίνο σημείωσε χθες άνοδο έως και 6,8% από τα χαμηλά επίπεδα που είχαν καταγραφεί τον Αύγουστο, φθάνοντας τα 1.240 δολάρια η ουγγιά. Στο υψηλό εβδομάδας έφθασε η τιμή του αργύρου.

Ενα πολύτιμο μέταλλο που ξεχώρισε χθες ήταν το παλλάδιο. Μέσα σε μια μόνον ημέρα σημείωσε άνοδο 2,5%, φθάνοντας τα 1.152,54 δολάρια η ουγγιά. «Η προσφορά του παλλαδίου προβλέπεται να είναι ελλειμματική μέχρι τα τέλη του έτους», σημειώνει ο Ντέιβιντ Κοβέτ, στρατηγικός επενδυτής στη Marex Spectron Group. Θετικό ρόλο στην ενίσχυση της τιμής διαδραμάτισαν τα μέτρα στήριξης που υποσχέθηκε το Πεκίνο για την κινεζική οικονομία, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές παλλαδίου στον κόσμο. Το παλλάδιο χρησιμοποιείται στην παραγωγή κινητήρων για τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή