Ακόμα μία μήνυση για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου

Ακόμα μία μήνυση για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα μηνυτήρια αναφορά από κάτοικο του Νέου Βουτζά, που έχασε τη σύζυγό του στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, κατατέθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας μέσω του δικηγόρου Αντώνη Φούσα. Στρέφεται κατά του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, καθώς και των υπευθύνων της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Στην 64 σελίδων μηνυτήρια αναφορά του, ο Παναγιώτης Μανέτας εντοπίζει «τεράστιες», όπως τις χαρακτηρίζει, ποινικές ευθύνες των κρατικών λειτουργών που είναι επιφορτισμένοι με την πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση παρόμοιων σοβαρών κρίσεων και φυσικών καταστροφών. Αναφέρει, ειδικότερα, ότι δεν είχαν ληφθεί εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη της πυρκαγιάς, ούτε ενημερώθηκαν εγκαίρως οι πολίτες για τον κίνδυνο.

Ο Μανέτας και η 41 ετών σύζυγός του, που ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω ασθένειας, ενημερώθηκαν για την εκδήλωση της πυρκαγιάς από την τηλεόραση και ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους στον Νέο Βουτζά. «Είπα στη σύζυγό μου ότι πρέπει να φύγουμε διότι φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος (…) προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε πεζή και με το καρότσι την Α΄ είσοδο Ν. Βουτζά για να βγούμε στη λεωφόρο Μαραθώνος. Μέσα στον πανικό μας, έπεσε δυστυχώς η σύζυγός μου από το καρότσι και τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο», περιγράφει στην αναφορά του. «Δυστυχώς, ήρθε κοντά μας η φωτιά και εγώ κάηκα την ώρα που προσπαθούσα να τη σώσω, η δε σύζυγός μου ήταν και αυτή σε τραγική κατάσταση διότι πέραν των εγκαυμάτων από τις φλόγες υπέστη πολλά θερμικά εγκαύματα». Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου κατέληξε τέσσερις ημέρες αργότερα, ενώ ο σύζυγός της υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μόλις στις 9 Οκτωβρίου. Η μήνυση, όπως και όλες οι προηγούμενες, που έχουν κατατεθεί από τους κ. Αντώνη Φούσα, Βασίλη Καπερνάρο, Βασίλη Ταουξή για λογαριασμό συγγενών θυμάτων πρόκειται να συσχετιστούν με τη μεγάλη δικογραφία που σχηματίζουν για την υπόθεση η Εισαγγελία Πρωτοδικών και ο επικεφαλής της έρευνας Ηλίας Ζαγοραίος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή